Volledig scherm
© Valerie Kuypers

Temperatuur volgende week mogelijk boven de vijftien graden

Hoewel de lente vandaag officieel begonnen is, kunnen we nog niet genieten van de zon. Vanaf het weekend lijkt daar verandering in te komen: minder buien, meer zon en de temperatuur gaat omhoog. Er is een kans dat het volgende week zelfs boven de vijftien graden wordt.

Wie vandaag naar buiten keek, zal niet het gevoel hebben gehad dat al officieel lente is in Nederland. Met de regen en harde wind was het guur herfstweer. Toch trekt de nattigheid ons land uit. De kans op neerslag daalt steeds verder, waardoor we een zo goed als droog weekend tegemoet gaan met temperaturen rond de 12 graden.

En hoewel het volgens weerman Ben Langkamp van Weerplaza altijd lastig is om ver vooruit te kijken, sluit hij het niet uit dat het kwik volgende week tot boven de vijftien graden stijgt. ,,Ik denk dat de kans ongeveer 50/50 is dat het warmer wordt dan vijftien graden.” Kortom: vijftig procent kans op terrassenweer! 

  1. ‘Zeepaarden’ te water bij de Maasvlakte

    ‘Zeepaarden’ te water bij de Maasvlakte

    Wie denkt aan zeepaarden, heeft waarschijnlijk een klein, gracieus onderwaterdiertje in gedachten. Maar vanmiddag aan het strand bij de Tweede Maasvlakte gingen heuse trekpaarden getooid met sleepnetten het water in. Strandwandelaars van jong tot oud keken gebiologeerd toe hoe de edele dieren voor de vangst van garnalen, haringen en nog veel meer het woeste zilte zeewater betraden. Toneelschrijver Simon Weeda, die altijd gefascineerd is geweest door de relatie tussen mens, dier en natuur, wil de oude traditie, waarbij vissers en boeren de handen ineensloegen om een extra zakcentje te verdienen, nieuw leven inblazen.