Volledig scherm
Onderzoek op de plaats waar de vermoorde vrouw werd gevonden. © Peter Nicolai

Tientallen nieuwe tips over doodgeschoten en gedumpte vrouw Westdorpe

De politie in Nederland en België hebben het afgelopen weekend tientallen tips gekregen over de tot op heden onbekende doodgeschoten vrouw die eind juni bij Westdorpe (Zeeland) werd gevonden.

Volgens de politie gaat het om namen die al eerder zijn genoemd en nagetrokken, maar er zitten ook tientallen nieuwe namen bij. De meeste tips werden bij de Nederlandse politie gemeld. De cel Vermiste Personen van de federale politie in België kreeg de afgelopen dagen twintig tips.

Een passerende boer ontdekte op 22 juni het geheel ontklede stoffelijk overschot in het struikgewas naast de Anthoniekade in Westdorpe. De vindplaats is pal op de grens en enkele tientallen meters van het Kanaal van Gent naar Terneuzen. Direct was duidelijk dat de vrouw door een misdrijf om het leven was gekomen.

De vrouw – blank, rossig haar en bijna 1,60 meter – was naar schatting 50 tot 65 jaar, aldus de politie. De vrouw droeg geen sieraden en had geen tatoeages. Het enige wat in de buurt werd gevonden was een vuilniszak met Franstalig opschrift. Op het vuilnis bleek haar dna te zitten.

Opsporing Verzocht

In Nederland en België werd het publiek om informatie gevraagd, onder meer via het programma Opsporing Verzocht. Dat leverde 174 tips op, maar geen enkele leidde naar de identiteit van het slachtoffer. Afgelopen weekend gaf de politie meer informatie vrij over de vrouw, onder meer het feit dat ze is doodgeschoten. De hernieuwde aandacht heeft effect gehad. De politie is bezig om alle nieuwe tips na te trekken.

De onbekende vermoorde vrouw wordt morgenmiddag in Terneuzen begraven.