Volledig scherm
De verdachte op beelden van een bewakingscamera © Opsporing Verzocht

Tipgever noemt naam mogelijke verdachte van drogeren en beroven 94-jarige

Een tipgever heeft naar aanleiding van een uitzending van Opsporing Verzocht van gisteravond de naam genoemd van een mogelijke verdachte van het drogeren en beroven van een 94-jarige Amsterdammer. Ook is er melding gemaakt van plekken waar de verdachte eerder zou zijn gezien. Dat meldt de politie in Amsterdam. 

Volgens een woordvoerder van de politie zijn er tot nu toe vijf tips binnengekomen over de bizarre beroving, waarbij de 94-jarige man bijna het leven liet. ,,We verwachten nog meer tips,  ook omdat we vandaag lokaal en regionaal nog aandacht besteden aan de zaak’’, aldus de woordvoerder. ,,Er is een naam genoemd, maar daar moeten we nog verder onderzoek naar doen. We hopen dat mensen met tips blijven komen en de urgentie zien om deze zaak op te lossen.’’

Drogeren

De 94-jarige Amsterdammer werd slachtoffer van een brutale beroving. Een nog onbekende vrouw won zijn vertrouwen en drogeerde hem door iets in zijn koffie te stoppen zodat ze met zijn bankpas zijn rekening leeg kon halen. Ze ontnam de 94-jarige man niet alleen zijn geld, maar bijna ook zijn leven. Het slachtoffer werd zwaar onderkoeld aangetroffen in zijn woning.

De vrouw naar wie de politie op zoek is, is ongeveer 60 jaar oud, heeft een lichte huidskleur en grijzend haar. Ze is vermoedelijk Nederlands, vrij klein van stuk en stevig gebouwd. Ze lijkt moeilijk, een beetje ‘waggelend’, te lopen.

Weet u meer over deze vrouw? Dan kunt u contact opnemen met de Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070. Ook is het mogelijk een sterktewens voor het slachtoffer achter te laten.

  1. Inzamelingsactie om vermiste Diana te vinden: We willen afscheid kunnen nemen
    PREMIUM
    video

    Inzame­lings­ac­tie om vermiste Diana te vinden: We willen afscheid kunnen nemen

    Mensen die hun geliefde kunnen begraven. Mariola en Edward Schmitz uit Goes zijn er stiekem jaloers op. Hun dochter Diana is al vermist sinds 13 januari, de dag dat ze vermoedelijk van de Zeelandbrug sprong en de dood vond in het ijskoude water. Haar lichaam is nooit gevonden en dat is voor het gezin onverteerbaar. Met een inzamelingsactie, die vandaag is gestart, hopen ze geld in te zamelen om haar te vinden. ,,Wij willen kunnen rouwen.”