Ad van Strien in de oude haven van het dorp Moerdijk, waar hij op 1 februari 1953 wordt geboren tijdens de Watersnoodramp. Tegenwoordig woont hij in Breda.
Volledig scherm
PREMIUM
Ad van Strien in de oude haven van het dorp Moerdijk, waar hij op 1 februari 1953 wordt geboren tijdens de Watersnoodramp. Tegenwoordig woont hij in Breda. © Marcel Otterspeer/Pix4Profs

Toen Moerdijk onder water stond, werd Ad geboren in het klooster: ‘Toch hou ik van het water’

Hij is precies even oud als de grootste Nederlandse natuurramp ooit. Het is zondag 1 februari 1953 rond 20.30 uur als Ad van Strien in het klooster in Moerdijk wordt geboren. Terwijl de Watersnoodramp zich in alle hevigheid voltrekt, bevalt Philly van Strien van haar zoon.

  1. ‘Walgelijk’ filmpje met racistische uitspraken schaadt vertrouwen: ‘Tegen deze politie moeten we opkijken?’
    PREMIUM

    ‘Walgelijk’ filmpje met racisti­sche uitspraken schaadt vertrouwen: ‘Tegen deze politie moeten we opkijken?’

    Politiemensen die samen naar buiten traden om racisme van collega's aan de kaak te stellen, vrezen dat échte veranderingen uitblijven. De politieleiding bezweert het tegendeel. Voor Nederlanders met een migratieachtergrond is het uitgelekte filmpje de zoveelste klap in het gezicht. ,,Het gedrag dat ik hier zie, is gedrag dat ik eerder bij een hooligan zou verwachten dan bij de personen die de wet dienen te handhaven.”