Volledig scherm
Trappistenbier uit Zundert. © anp

Trappistenbier Zundert officieel erkend

Het Nederlandse bier Zundert is officieel erkend als authentiek trappistenproduct, samen met het Amerikaanse Spencer. De Internationale Vereniging Trappist, die zetelt in België, kende de twee bieren tijdens een bijeenkomst in Brussel het zeshoekige logo toe.

Een bier moet aan drie voorwaarden voldoen om het trappistenlogo te mogen dragen. Het moet in een trappistenklooster worden gebrouwen. Het moet onder toezicht van de monniken worden gemaakt en een deel van de winst moet naar goede doelen gaan.

In totaal zijn er nu tien officieel erkende trappisten: zes in België, twee in Nederland, één in Oostenrijk en één in de Verenigde Staten. De monniken in de abdij van Zundert presenteerden eind november hun trappistenbier. Het is kopergoud bier met 8 procent alcohol. Brouwerij De Koningshoeven in Berkel-Enschot was de eerste in Nederland.

  1. Willem zag als ‘jonge vent’ Derk Wiersum in actie en dacht meteen: Bij hem ga ik solliciteren

    Willem zag als ‘jonge vent’ Derk Wiersum in actie en dacht meteen: Bij hem ga ik sollicite­ren

    De gewelddadige dood van Derk Wiersum is bij strafrechtadvocaten uit heel Nederland als een bom ingeslagen. De 44-jarige raadsman stond bekend als een voorbeeldfiguur en inspireerde met zijn bevlogenheid en tomeloze inzet talloze aanstormende talenten in het strafrecht, onder wie de nu 37-jarige Willem van Vliet. ,,Toen ik hem voor het eerst in actie zag dacht ik: zo moet ik het later ook gaan doen.”