Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Twee schietpartijen kort na elkaar in Almere

In Almere hebben vannacht kort na elkaar twee schietincidenten plaatsgevonden. Daarbij zijn geen gewonden gevallen.

De eerste schietpartij gebeurde rond 01.45 uur bij een speelplaats op het Leeuwarderplein in Almere Stad. In eerste instantie werd iemand aangehouden die er later niets mee te maken bleek te hebben. De politie is op zoek naar een blanke man met een rode hoody en een witte broek.

Een kwartier later kreeg de politie een melding van een incident in Almere Haven op de Markt. Ook hiervoor zijn geen aanhoudingen verricht.

De politie ziet op dit moment geen verband tussen de schietpartijen en ook niet met eerdere incidenten

‘Daders opsoren’

Raadslid Hassan Buyatui is bezorgd en vermoedt een 'georganiseerde actie’. ‘Politie moet er alles aan doen om de daders op te sporen’, twittert hij. 

  1. LIVE | Trump beëindigt relatie VS met WHO, ‘Voetbal is een veilige sport in tijden van corona’

    LIVE | Trump beëindigt relatie VS met WHO, ‘Voetbal is een veilige sport in tijden van corona’

    Donald Trump heeft gezegd dat de VS vanaf vandaag de banden met wereldgezondheidsorganisatie WHO verbreekt. Hij verwijt de organisatie aan de leiband van China te lopen en niet transparant te zijn geweest over de uitbraak van het coronavirus. In Nederland zijn volgens het RIVM de afgelopen 24 uur 28 overleden personen die besmet waren met het longvirus. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het vorige liveblog terug.