Jongeren van Fridays For Future Nederland, Extinction Rebellion Jong en Jongeren Milieu Actief liepen gisteren vanaf de Hoge Raad naar de Tweede Kamer vanwege de uitspraak in de Urgenda-zaak.
Volledig scherm
Jongeren van Fridays For Future Nederland, Extinction Rebellion Jong en Jongeren Milieu Actief liepen gisteren vanaf de Hoge Raad naar de Tweede Kamer vanwege de uitspraak in de Urgenda-zaak. © ANP

Urgenda-zaak gaat de wereld over

Het arrest van de Hoge Raad dat de Nederlandse overheid meer CO2-maatregelen moet nemen  gaat de wereld over. Milieugroepen in tal van landen putten hoop uit de overwinning van Urgenda.

 1. Omur (32) kreeg levensgevaarlijk gif over zich heen ‘Ik denk de hele dag: wat als ik dood was gegaan?’
  PREMIUM

  Omur (32) kreeg levensge­vaar­lijk gif over zich heen ‘Ik denk de hele dag: wat als ik dood was gegaan?’

  Omur Arslan (32) uit Amersfoort dacht dinsdagavond dat hij dood zou gaan. Arslan, eigenaar van supermarkt Omur Markt op het Neptunusplein, kreeg pal voor zijn winkel onverwachts poeder van zwaar ongediertegif over zich heen. ,,Toen ik ’s avonds laat thuiskwam uit het ziekenhuis, zat de woonkamer vol familie op me te wachten. Iedereen was ongelooflijk geschrokken.’’
 2. Samir zat maanden vast, nu wast hij de auto van Wendy van Dijk: 'Dacht dat ik stoer was’
  PREMIUM

  Samir zat maanden vast, nu wast hij de auto van Wendy van Dijk: 'Dacht dat ik stoer was’

  Hij zat in de gevangenis met de grootste criminelen van het land, brak in bij meerdere huizen en kreeg na tweeënhalf jaar achter de tralies direct van zijn ‘vrienden’ de vraag of hij wéér 20.000 euro uit een woning wilde halen. Deze lokroep wist Samir Rahbi (30) te weerstaan en belandde door de steun van zijn familie op het rechte pad. ,,Het snelle geld lijkt verleidelijk, maar het brengt alleen maar ellende.”