Vaccinatielabrador helpt jeugd met prikangst: ‘Nu kan ik weer naar de McDonald's’

videoNa de speurhond, blindengeleidehond, hulphond, reddingshond en de drugshond is er nu ook een vaccinatiehond. Viervoeter Dimple wordt door de GGD Gelderland Midden ingezet op het wekelijkse prikangstuur en stelt jong en oud op hun gemak.

 1. GGD zet slimme bril in tegen prikangst: ‘Alles in mij schreeuwt dat ik hier weg moet’
  PREMIUM

  GGD zet slimme bril in tegen prikangst: ‘Alles in mij schreeuwt dat ik hier weg moet’

  Even relaxen op het strand terwijl je een coronaprik krijgt? Dat kan nu bij de GGD-vaccinatielocatie in Zwolle. Mensen die enorm opzien tegen de prik kunnen er vanaf vandaag gebruikmaken van een virtualrealitybril. GGD IJsselland zet het middel in omdat ze juist nu, in het staartje van de vaccinatiecampagne, veel mensen met prikangst zien. ,,Ze willen wel, maar hebben het steeds voor zich uitgeschoven."
 2. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.