Volledig scherm
De vangst © Politie

Vader (63) en zoon versturen kilo's drugs naar buitenland: 25.000 xtc-pillen onderschept

Een vader en zoon zijn gisteren opgepakt in Appeltern en Wijchen (Gelderland) voor het versturen van harddrugs naar het buitenland. Op hun woonadressen en in een pand in Beuningen vond de politie bijna tien kilo harddrugs, vooral xtc-pillen. 

Hierbij zijn zo'n 25.000 xtc-pillen in beslag genomen. Die vonden agenten in de woning van de vader. De verdachten, mannen van 63 en 39 jaar, verstuurden de brieven naar onder meer de Verenigde Staten, Polen en India. Behalve xtc-pillen is ook een grote hoeveelheid noten en snoepgoed onderschept. De verdachten gebruikten die verpakkingen als deklading om de drugs in te verpakken. 

Al enkele weken doet de politie onderzoek naar de handel, nadat er eerder negen enveloppen met drugs  waren onderschept. Tijdens het onderzoek kwamen de mannen in beeld als de verkopers. Zij worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam. 

Volledig scherm
De noten © Politie

Hoeveel de verdachten precies hebben verdiend met de handel en wie de verdovende middelen besteld heeft, is nog onduidelijk. Daar doet het Post Interventie Team van de politie onderzoek naar. Ook is onduidelijk hoe lang de vader en zoon hier al mee bezig zijn.

 1. ‘Jij nam me mijn lieve Roos af... Je bent een lafaard’
  vader schrijft tramschutter

  ‘Jij nam me mijn lieve Roos af... Je bent een lafaard’

  René Verschuur verloor door de aanslag op een tram in Utrecht zijn dochter Roos (19). Het verdriet gaat nooit meer weg en hij vindt het ondraaglijk dat verdachte Gökmen Tanis maandag wil wegblijven bij zijn proces. Verschuur schreef hem daarom een brief die wij vandaag publiceren. Verschuur voelt zich tot op de dag vandaag schuldig. ,,Nooit nam ze de tram. Ik begon erover”, vertelt hij openhartig in een interview.
 2. Afgeperste fruithandel bedreigd door drugscriminelen: ‘Eén van jullie medewerkers wordt geliquideerd’
  PREMIUM

  Afgeperste fruithan­del bedreigd door drugscrimi­ne­len: ‘Eén van jullie medewer­kers wordt geliqui­deerd’

  Uit wraak voor een onderschepte lading cocaïne zijn eigenaren van een groente en fruithandel in de Gelderse plaats Hedel afgeperst en bedreigd met de aankondiging dat ‘een willekeurige medewerker’ zou worden liquideerd als het vereiste bedrag niet op tafel zou komen. De twee verdachten van de criminele feiten blijven voorlopig vastzitten, oordeelde de rechter vandaag.