Volledig scherm
De vangst © Politie

Vader (63) en zoon versturen kilo's drugs naar buitenland: 25.000 xtc-pillen onderschept

Een vader en zoon zijn gisteren opgepakt in Appeltern en Wijchen (Gelderland) voor het versturen van harddrugs naar het buitenland. Op hun woonadressen en in een pand in Beuningen vond de politie bijna tien kilo harddrugs, vooral xtc-pillen. 

Hierbij zijn zo'n 25.000 xtc-pillen in beslag genomen. Die vonden agenten in de woning van de vader. De verdachten, mannen van 63 en 39 jaar, verstuurden de brieven naar onder meer de Verenigde Staten, Polen en India. Behalve xtc-pillen is ook een grote hoeveelheid noten en snoepgoed onderschept. De verdachten gebruikten die verpakkingen als deklading om de drugs in te verpakken. 

Al enkele weken doet de politie onderzoek naar de handel, nadat er eerder negen enveloppen met drugs  waren onderschept. Tijdens het onderzoek kwamen de mannen in beeld als de verkopers. Zij worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam. 

Volledig scherm
De noten © Politie

Hoeveel de verdachten precies hebben verdiend met de handel en wie de verdovende middelen besteld heeft, is nog onduidelijk. Daar doet het Post Interventie Team van de politie onderzoek naar. Ook is onduidelijk hoe lang de vader en zoon hier al mee bezig zijn.