Van Laarhoven krijgt ‘kil ontvangst’ op Schiphol en moet meteen cel in

videoHet was een kille ontvangst voor Johan van Laarhoven op Schiphol vanavond. Zijn broer Frans mocht hem geen hand geven bij aankomst, in plaats daarvan werd hij meteen naar de gevangenis in Vught gebracht. ,,Iemand heeft dit bevel gegeven”, zegt advocaat Gerard Spong op de persconferentie. ,,We zullen niet rusten voor we weten wie dat is.”

Zijn broer Frans is emotioneel: ,,Johan werd afgevoerd naar de gevangenis, zonder dat we hem ook maar een moment konden spreken of een hand konden schudden. Was waarschijnlijk het moeilijkste moment van de laatste 5,5 jaar. Gelukkig slaapt mijn broer vanavond weer in een bed. Dat is lang geleden. Het enige mooie dat vandaag overblijft is dat hij weer in Nederland is.” 

  1. Overlijden politieman Flip maakt veel los: ‘Ik weet nu dat hij de moordenaar van mijn vader heeft gepakt’

    Overlijden politieman Flip maakt veel los: ‘Ik weet nu dat hij de moordenaar van mijn vader heeft gepakt’

    Honderden steunbetuigingen en laatste groeten kregen Flip (80) en Fransje (74) Raap en hun familie de afgelopen week. Van oude vrienden, oud-collega's en volslagen onbekenden. Het nieuws van hun noodlottige overlijden vorige week maandag door een auto-ongeval in het Brabantse Nuenen maakte heel wat los in de regio en daarbuiten. Het Eindhovens Dagblad, de zusterkrant van het AD, maakte een video-eerbetoon over het echtpaar (zie onderaan dit artikel).