Martin Smeele uit Loo met zijn cirkelzaag.
Volledig scherm
Martin Smeele uit Loo met zijn cirkelzaag. © Jan van den Brink

Veel klusongevallen tijdens lockdown: 'Bijna lagen mijn vingers op het terras’

Sinds de uitbraak van corona in Nederland zijn we - thuisblijvend - massaal aan het klussen geslagen. Dat heeft geleid tot een flink aantal ongevallen. In maart, april, mei meldden zich 152 patiënten op de spoedeisende hulp van het ziekenhuis met ernstig letsel. Het merendeel had doorgesneden pezen en zenuwen in de hand of arm, geamputeerde vingers en botbreuken.

 1. Coronawet kan op meerderheid Eerste Kamer rekenen

  Coronawet kan op meerder­heid Eerste Kamer rekenen

  Een flinke meerderheid van de Eerste Kamer geeft aan de coronaspoedwet te steunen. De senaat vergaderde maandag van 's ochtends vroeg tot na middernacht over de tijdelijke wet, die een wettelijke grondslag moet bieden voor het coronabeleid. De coalitie heeft geen meerderheid in de senaat, maar met de steun van GroenLinks, PvdA, SGP en 50PLUS komt die ruimschoots in zicht. Dinsdag zal de senaat hoofdelijk over het wetsvoorstel stemmen.
 2. Nabestaanden hevig teleurgesteld: ‘slechts’ tbs voor man die twee mensen doodstak in bioscoop
  VIDEO

  Nabestaan­den hevig teleurge­steld: ‘slechts’ tbs voor man die twee mensen doodstak in bios­coop

  De man die exact een jaar en een dag geleden het echtpaar Gina en Marinus doodstak in de Pathé bioscoop in Groningen, krijgt van de rechtbank tbs met dwangverpleging opgelegd. Ergün S. krijgt voor de dubbele doodslag dus geen celstraf. S. lijdt al heel lang aan psychoses en die hebben ervoor gezorgd dat hij doorsloeg, oordeelt de rechtbank. Deskundigen oordeelden al dat Ergün volledig ontoerekeningsvatbaar was tijdens de steekpartij.