Volledig scherm
Steekpartij station Breda © MaRicMedia/Perry Roovers

Verdachte (38) die uit het niets op station Breda bloederige steekpartij aanrichtte opgepakt

De verdachte van een bloederige steekpartij op station Breda is in Duitsland opgepakt. Het gaat om een 38-jarige man uit Hoofddorp met een zwervend bestaan. Uit het niets werd donderdagavond een 23-jarige reiziger aangevallen.

Vanaf donderdagavond is een team van verschillende opsporingsafdelingen bijna onafgebroken met de opsporing en aanhouding van de verdachte van het steekincident bij het Centraal Station in Breda bezig geweest. Ook andere politie eenheden in binnen en buitenland hebben bijgedragen aan het onderzoek, meldt de politie. 

Het station in Breda werd donderdagavond plotsklaps het decor van een bloederige steekpartij. Uit het niets werd een 23-jarige reiziger aangevallen door een man. Het slachtoffer viel bebloed neer bij de fietsenstalling en had dringend medische hulp nodig.

Tweehonderd tips

De politie kreeg bijna 200 tips binnen, waardoor de identiteit van de verdachte achterhaald kon worden. Het spoor van de verdachte is nagelopen door rechercheurs, wat leidde naar naar Bremen in Duitsland. Daar is hij aangehouden.

Quote

Het bloed liep over mijn armen, mijn broek was doorweekt

Peter Wouters, veiligheidsmedewerker van NS

Een veiligheidsmedewerker van de NS zette donderdag bij het station in Breda alles op alles om het leven van een man te redden die even daarvoor was neergestoken. ,,Het bloed liep over mijn armen, mijn broek was doorweekt. Deze dag zal ik niet snel vergeten,’’ schrijft Peter Wouters, veiligheidsmedewerker bij de Nederlandse Spoorwegen, in een openbaar bericht op Facebook. ,,Elke seconde telt, gedachtes gieren door je hoofd.”

Traumaheli

Verschillende hulpdiensten werden direct naar het station gestuurd. Ambulancemedewerkers en bemanning van een traumahelikopter zorgden ervoor dat de 23-jarige man uit Breda met spoed naar een ziekenhuis gebracht werd. Hij verkeert niet meer in levensgevaar. 

Veiligheidsmedewerker Wouters deed met zijn collega's naar eigen zeggen ‘alles wat wij konden’. ,,Alleen het besef van in wat voor wereld wij leven kwam hard aan. Ik ben trots op de reizigers die zorg leverden voor een vreemde. En ik ben trots op mijzelf.”

 1. Racewagen rijdt ‘met opzet’ publiek in bij Autocross Leende: ‘Mensen vlogen door de lucht’
  Zeven gewonden

  Racewagen rijdt ‘met opzet’ publiek in bij Autocross Leende: ‘Mensen vlogen door de lucht’

  Een racewagen is vanmiddag vermoedelijk met opzet op het publiek ingereden bij de prijsuitreiking van de Autocross Leende in Brabant. Hierbij zijn zeven gewonden gevallen, onder wie een jonge jongen. Het incident gebeurde waarschijnlijk nadat er ruzie was ontstaan omdat de organisatie een race wilde annuleren. De 21-jarige bestuurder van de auto is aangehouden, samen met een tweede verdachte.
 2. Identificatie gruwelijke Haarlemse flatbrand neemt meer tijd in beslag

  Identifica­tie gruwelijke Haarlemse flatbrand neemt meer tijd in beslag

  De identificatie van de dode die werd aangetroffen bij een fatale brand in Haarlem neemt nog meer tijd in beslag. Dat meldt de politie naar aanleiding van de brand in een complex aan de Rudolf Steinerstraat, waarbij een groot aantal appartementen moest worden ontruimd. Volgens nog onbevestigde berichten van buurtbewoners zou het slachtoffer een zeven maanden zwangere vrouw zijn, die in haar slaapkamer door haar man in brand gestoken zou zijn.