De Belgische politie houdt momenteel dag en nacht een oogje in het zeil in de wijk van minister Van Quickenborne.
Volledig scherm
De Belgische politie houdt momenteel dag en nacht een oogje in het zeil in de wijk van minister Van Quickenborne. © Hans Verbeke/Belga

Verdachten beoogde ontvoering Belgische minister verzetten zich tegen overlevering

De vier mannen die volgens justitie plannen hadden om de Belgische minister van Justitie Vincent Van Quickenborne te ontvoeren, willen niet worden overgeleverd aan onze zuiderburen. Toch blijft dat wel de bedoeling, meldt het Openbaar Ministerie vanmiddag.

 1. Plan ontvoering minister lijkt zeer serieus, maar politie wist ervan: ‘Nederlands kenteken is direct verdacht’

  Plan ontvoering minister lijkt zeer serieus, maar politie wist ervan: ‘Nederlands kenteken is direct verdacht’

  De poging tot ontvoering van de Belgische minister van Justitie Vincent Van Quickenborne was zeer serieus. Daar gaan Belgische autoriteiten vanuit. De politie was echter voorbereid en schroefde de beveiliging bij het huis van de minister fors op. Met de mislukte actie schiet de georganiseerde drugscriminaliteit zichzelf in de voet, zegt de bekende Belgische misdaadjournalist Faroek Özgünes. ,,De aanpak krijgt nu nog meer prioriteit.”
 2. Docente jeugdinrichting Lelystad betast en mishandeld, verdachte komt uit 'zedengroep’
  PREMIUM

  Docente jeugdin­rich­ting Lelystad betast en mishandeld, verdachte komt uit 'zedengroep’

  Een docente die lesgeeft binnen de muren van de jeugdinrichting (JJI) in Lelystad is deze week het slachtoffer geworden van een zeden- en geweldsmisdrijf. Ze werd betast en mishandeld. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. Een zegsman van de Dienst Justitiële Inrichtingen wil alleen bevestigen dat er een incident is geweest, waarbij één van de jongeren in de fout is gegaan. ,,Verschrikkelijk dat dit is gebeurd.”