Rechtbanktekening van verdachte Krystian M. tijdens de eerste pro-formazitting in de strafzaak 26Hendon, de tweede strafzaak over de dood van Peter R. de Vries.
Volledig scherm
Rechtbanktekening van verdachte Krystian M. tijdens de eerste pro-formazitting in de strafzaak 26Hendon, de tweede strafzaak over de dood van Peter R. de Vries. © ANP / ANP

Vermeende aanstuurder moord Peter R. de Vries zwaar bedreigd

De man die verdacht wordt van het aansturen van de moord op Peter R. de Vries zou zelf zwaar bedreigd worden. De advocaat van Krystian M. las vandaag in de beveiligde rechtbank op Schiphol een aantal huiveringwekkende berichten voor die door een onbekend persoon aan M. zouden zijn verstuurd. ,,De rillingen lopen over je rug”, zei advocaat Ronald van der Horst.

  1. Jongeren en de Holocaust? ‘We kunnen beter bezig zijn met de conflicten van nu’
    PREMIUM
    met video

    Jongeren en de Holocaust? ‘We kunnen beter bezig zijn met de conflicten van nu’

    Volgens een onderzoek zou bijna een kwart van de Nederlandse jongeren vinden dat de Holocaust een ‘mythe’ is of dat er veel minder Joden zijn vermoord dan in de geschiedenisboeken staat. Op straat blijken jongvolwassenen de Holocaust vooral te zien als iets uit het verleden. Ze maken zich eerder druk om volken die nu worden onderdrukt, zoals de Oekraïners, Oeigoeren en Palestijnen.