Personeelsleden in de zorg kreeg vooral in 2020 te maken met een serie grote corona-uitbraken onder patiënten, waardoor ze zelf ook een groot risico liepen om het virus op te lopen en long covid te krijgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Personeelsleden in de zorg kreeg vooral in 2020 te maken met een serie grote corona-uitbraken onder patiënten, waardoor ze zelf ook een groot risico liepen om het virus op te lopen en long covid te krijgen. © ANP

‘Verpleegkundige en leraar met long covid hebben recht op schadevergoeding’

Zorgverleners, welzijnswerkers en onderwijzers die na een coronabesmetting onder langdurige klachten gebukt gaan, hebben recht op een schadevergoeding van vele duizenden euro’s, vindt de vakbeweging. Sterker nog, het kabinet heeft daartoe een morele plicht. 

0 reacties

 1. Boze boeren bij politiebureau Leeuwarden om beschoten Jouke (16) vrij te krijgen
  met Video

  Boze boeren bij politiebu­reau Leeuwarden om beschoten Jouke (16) vrij te krijgen

  De bestuurder van de trekker die gisteravond door de politie bij Heerenveen werd beschoten was de 16-jarige boerenzoon Jouke uit Akkrum. Hij is aangehouden voor een poging tot doodslag. Volgens zijn moeder was hij, samen met zijn broer, op weg naar huis. ,,Jouke zit nu vast op het politiebureau, we zijn erg verdrietig.” Bij het politiebureau staat inmiddels een groep boeren die wil dat de jongen vrijkomt.
 2. LIVE | Opgepakte boeren A32 verdacht van poging tot doodslag, agenten bedreigd op sociale media

  LIVE | Opgepakte boeren A32 verdacht van poging tot doodslag, agenten bedreigd op sociale media

  De politie heeft inmiddels acht mensen aangehouden voor het uit de hand gelopen boerenprotest bij het huis van minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof). En tientallen boeren protesteren vanmorgen bij Groningen Airport Eelde. Burgemeester Marcel Thijsen heeft met de boeren afgesproken dat landingsbanen niet geblokkeerd mogen worden. ,,De boeren hebben aangegeven dat een en ander ordentelijk zal verlopen en daar vertrouwen we op’’, zegt een woordvoerder. Volg hier het laatste nieuws over de boerenprotesten in ons liveblog.