Micha Kat op zijn YouTube-kanaal.
Volledig scherm
Micha Kat op zijn YouTube-kanaal. © Videostill

Voor complotdenker Micha Kat dreigt jaren cel, maar hij kan ook 1,5 miljoen krijgen van de Staat

Oud-journalist Micha Kat staat dinsdag terecht voor opruiing en bedreiging en zal vermoedelijk een stevige celstraf horen als eis. Toch zou het ook kúnnen gebeuren dat er na zijn vrijlating een schadevergoeding van tonnen voor hem klaarligt - van de Nederlandse Staat nog wel.

 1. Zuid-Holland biedt excuses aan voor slavernijverleden: ‘Wij voelen plaatsvervangende schaamte’

  Zuid-Hol­land biedt excuses aan voor slavernij­ver­le­den: ‘Wij voelen plaatsver­van­gen­de schaamte’

  Leidschendam, Voorburg, Gorinchem, Barendrecht, Sliedrecht, Noordwijk, Voorschoten, Kaag en Braassem, Maassluis, Goeree-Overflakkee, Alblasserdam, Hillegom, Leiden, Oegstgeest, Schiedam, Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Albrandswaard, Den Haag, Waddinxveen, Voorne aan Zee, Ridderkerk, Delft, Westland, Pijnacker-Nootdorp, Reeuwijk-Brug, Vlaardingen, Midden-Delfland, Molenlanden, Katwijk aan den Rijn, Papendrecht, Zuidplas, Gouda, Nieuwkoop, Wassenaar, Bodegraven, Alphen aan den Rijn, Katwijk aan Zee, Teylingen, Zwijndrecht, Dordrecht, Hoeksche Waard, Nissewaard, Zoeterwoude, Krimpen aan den IJssel, Leiderdorp, Rijswijk, Zoetermeer, Reeuwijk-Dorp, Lisse, Hendrik-Ido-Ambacht, Krimpenerwaard, Hardinxveld-Giessendam, Lansingerland
 2. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.