Michael Frank is intensivist bij het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht en geeft dagelijks een inkijkje in zijn werk.
Volledig scherm
PREMIUM
Michael Frank is intensivist bij het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht en geeft dagelijks een inkijkje in zijn werk. © Arie Kievit

‘Voor het eerst is hier iemand met het virus overleden, een afscheid zonder kus’

Arts op de ic doet verslagZorgverleners op de intensive care staan in de frontlinie om het coronavirus te bestrijden. Michael Frank (53) is intensivist op de ic van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht en geeft dagelijks een inkijkje in zijn werk. Deel 16: ‘Voor het eerst een patiënt overleden’.
Lees alle voorgaande afleveringen hier terug.

,,Voor het eerst is op onze intensive care iemand met het virus overleden. De patiënt werd na een reanimatie thuis naar ons ziekenhuis gebracht. De schade aan het lichaam was zo groot, dat we al snel de behandeling moesten stopzetten. Het raakt mij en mijn collega’s. We praten erover, letten extra op elkaar. Maar we moeten ook verder. Er liggen op de afdeling nog achttien coronapatiënten die onze zorg en aandacht hard nodig hebben.

  1. Laagste aantal ziekenhuisopnames sinds RIVM deze meldt, maar meer besmettingen aan het licht
    Update/video

    Laagste aantal ziekenhuis­op­na­mes sinds RIVM deze meldt, maar meer besmettin­gen aan het licht

    Er zijn in Nederland de afgelopen 24 uur drie mensen met corona opgenomen in het ziekenhuis. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat is het laagste aantal sinds dit bijgehouden wordt. Het officiële aantal doden door het coronavirus in ons land is met zes gestegen naar 6011. Het aantal vastgestelde besmettingen stijgt na een wekenlange daling sinds enkele dagen juist weer sterk. Dat komt vermoedelijk doordat Nederland meer is gaan testen.