Volledig scherm
PREMIUM
Een jonge vrouw is in de nacht van zaterdag op zondag halfnaakt gevonden in een weiland in de buurt van De Radstake. Daar was het Hakken en Hengstenbal bezig of net afgelopen. De politie onderzoekt of sprake is van een zedenmisdrijf. © Jan Ruland van den Brink

Vrouw ligt halfnaakt in weiland na festival: jongen vast voor mogelijk zedenmisdrijf

Een minderjarige jongen zit vast nadat afgelopen weekend een jonge vrouw deels ontkleed is gevonden in een weiland nabij De Radstake in Heelweg in Gelderland. De politie onderzoekt of sprake is van een zedenmisdrijf.

De jonge vrouw werd in de nacht van zaterdag op zondag halfnaakt gevonden in een weiland in de buurt van de uitgaansgelegenheid langs de N18. Daar was het Hakken en Hengstenbal bezig of net afgelopen.

Agenten kregen die bewuste nacht een melding van een mogelijk zedenmisdrijf en zijn daar volgens een politiewoordvoerder ‘direct op af gegaan’. ,,Ter plaatse werd niet duidelijk wat er precies is gebeurd. Omdat een zedenzaak niet uitgesloten kon worden, is een minderjarige jongen aangehouden’’, aldus de woordvoerder.

Uit het eerste onderzoek in en rond De Radstake bleek namelijk dat de minderjarige jongen bij de vrouw zou zijn geweest, aldus de politie. Daarop is hij gearresteerd. De jongen is in de cel gezet en zit nog vast.

  1. Petitie tegen afsnijroute voor Formule 1-teams over strand naar circuit Zandvoort

    Petitie tegen afsnijrou­te voor Formule 1-teams over strand naar circuit Zandvoort

    Iets meer dan 3250 mensen hebben een online petitie getekend tegen de plannen om Formule 1-teams van Noordwijk over het strand naar het circuit bij Zandvoort te laten reizen. Drie teams zullen in Noordwijk logeren tijdens de Dutch Grand Prix begin mei. Het college van Noordwijk is bereid het vervoer over het strand onder voorwaarden mogelijk te maken, zodat ,,de supersterren van de Grand Prix nergens in een file komen vast te staan".
  2. Speelfilm Suriname en het coronavirus in de Ochtend Show to go

    Speelfilm Suriname en het coronavi­rus in de Ochtend Show to go

    Acteurs Rodney Lam en Rosita Dameri zijn morgen te gast in De Ochtend Show to go en zullen meer vertellen over het succes van de nieuwe film Suriname. Voorzitter Jurgen van der Hel van JOB MBO praat ons bij over de groeiende vraag naar mbo’ers op de arbeidsmarkt, met aanvullend commentaar van voorzitter van de MBO Raad Frank van Hout. De show wordt gepresenteerd door Manuel Venderbos en is vanaf 07:30 uur live te zien in onze app en op de site.