Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Waarom willen Salam en zijn kornuiten in Nederland wonen?

ColumnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

Als ramptoerist zat ik gisteren naar het verhoor van de Utrechtse imam Suhayb Salam te kijken. Hij mocht voor een speciale commissie, onder leiding van Michael Rog (CDA), verklaren hoe hij zijn werk uitvoert – het doel is om te onderzoeken of er ongewenste buitenlandse financiering van moskeeën bestaat.

De imam deed niet heel erg zijn best om zijn minachting voor onze normen en waarden te onderdrukken. Hij weigerde op te staan bij het afleggen van zijn eed, blafte de commissieleden af en vertikte het om inhoudelijk te antwoorden.

Er was bijvoorbeeld de vraag of hij vrouwen instrueert om mannen op een bepaalde manier te begroeten, waarop hij reageerde: ,,Als de vrouw ervoor kiest de man geen hand te schudden, dan is dat gewaarborgd in de wet. Dat is vrijheid van godsdienst.’’

  1. RIVM: 166 sterfgevallen erbij, 625 nieuw gemelde ziekenhuisopnames

    RIVM: 166 sterfgeval­len erbij, 625 nieuw gemelde ziekenhuis­op­na­mes

    De afgelopen 24 uur zijn er in Nederland 166 meldingen gedaan van mensen die zijn overleden aan het coronavirus. Het totaal aantal overleden patiënten komt daarmee op 1339. Dat meldt het RIVM in de dagelijkse update. De toename van 166 nieuw gemelde sterfgevallen is de een-na-hoogste tot nu toe, 31 maart waren het er 175. Het RIVM benadrukt dat deze 166 mensen lang niet allemaal de afgelopen 24 uur zijn overleden.