Volledig scherm
© archieffoto ANP

Warmterecord voor 29 januari

Nog nooit was het zo warm op 29 januari als dinsdag. Dat meldde Weeronline.nl dinsdagavond. Iets na 19.00 uur 's avonds werd het oude record van 11,8 graden in De Bilt, dat dateert uit 2002, geslecht. De metingen begonnen in 1901.

Rond die tijd was het namelijk 11,9 graden en de verwachting is dat de temperatuur in de avond nog verder zal stijgen, omdat er hele zachte lucht het land binnenstroomt. 'Het is extreem zacht voor de tijd van het jaar en ruim 20 graden warmer dan een week geleden', aldus een woordvoerder.

De warmste januaridag ooit was 13 januari 1993. Toen werd het 15,1 graden. Dat record zou woensdag wellicht in zicht kunnen komen.

  1. LIVE | Frankrijk wil grenzen vanaf 15 juni open, ‘Serie A en Premier League in juni verder’

    LIVE | Frankrijk wil grenzen vanaf 15 juni open, ‘Serie A en Premier League in juni verder’

    Frankrijk gaat de geldende coronamaatregelen vanaf volgende week versoepelen. Vanaf 2 juni gaan de campings er weer open en de Franse premier Philippe liet doorschemeren dat het land welwillend staat tegenover het openen van de landsgrenzen op 15 juni. Ook de Britse premier Johnson kondigde vanaf volgende week een versoepeling van de maatregelen aan in zijn land. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het vorige liveblog terug.