Volledig scherm
PREMIUM
Wendy Peeters hielp de Korenaer overeind na het spoordrama in Oss. © Dolph Cantrijn

Wendy hielp school overeind na spoordrama Oss: ‘Blij dat ik iets heb kunnen betekenen’

Jeugdverpleegkundige Wendy Peeters is al vroeg op kantoor als haar telefoon gaat. ‘Maak je dag maar vrij, er is een ongeluk gebeurd in Oss en daar gaat ondersteuning bij nodig zijn.’ Het is het begin van een periode waarin ze basisschool de Korenaer in Oss helpt om de eerste storm van verdriet te doorstaan na het spoordrama.

Peeters, jeugdverpleegkundige voor de GGD, stapt meteen in haar auto. Onderweg belt ze drie collega’s omdat ze vermoedt dat er meer mensen nodig zijn. Tijdens de autorit hoort ze op de radio meer over het ongeluk met de Stint. Vier doden, twee gewonden. ,,Het werd heel snel heel groot.”

  1. Na de boeren nu de bouwvakkers: 'Acties tegen stikstofbeleid op Malieveld’
    PREMIUM

    Na de boeren nu de bouwvak­kers: 'Acties tegen stikstofbe­leid op Malieveld’

    In navolging van de boeren bereidt nu ook de bouwsector grootschalige acties voor om tegen het stikstofbeleid van de regering te protesteren. Vanuit onder meer Staphorst is de stichting Grond in Verzet in oprichting, en binnen een etmaal schaarden zo’n vijfduizend bedrijven, bouwvakkers en aannemers zich achter de actiegroep. Een datum voor een landelijk protest, wellicht op het Malieveld, is al gekozen: 30 oktober.