Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP XTRA

Winkeldief springt tijdens vlucht over hek, belandt in achtertuin politiebureau

De politie in Zandvoort hoefde gistermiddag weinig moeite te doen om een winkeldief in te rekenen. De 19-jarige Amsterdammer sprong tijdens zijn vlucht over een hek, precies in de achtertuin van het politiebureau.

De dief had iets gestolen bij een winkel in het centrum van Zandvoort, waarna hij werd achtervolgd door vier winkelmedewerkers. Agenten in burger zagen de achtervolging en alarmeerden hun collega’s. 

Die hoefden echter weinig moeite te doen om de dief te vangen. Hij klom over een hek in een ultieme poging van zijn achtervolgers af te komen, maar sprong daardoor per abuis de achtertuin in van het politiebureau. ‘Een goede keuze’, aldus de politie in een verklaring. 

De Amsterdammer werd direct opgepakt, gehoord, en later op de avond met een boete op zak weer vrijgelaten. 

  1. Student Rogier volgde gastles van pedofiel Nelson: ‘UvA had nooit sorry moeten zeggen’

    Student Rogier volgde gastles van pedofiel Nelson: ‘UvA had nooit sorry moeten zeggen’

    De Universiteit van Amsterdam had nooit excuses moeten aanbieden voor het uitnodigen van Nelson Maatman, de pedo-activist die ernstig bedreigd wordt na zijn optreden in het NPO-programma Danny op straat. Dat vindt student Rogier van de Veen. Hij zat in het college dat Maatman vorige week toesprak. ,,Als de universiteit gaat dansen naar de pijpen van de populaire mening, verliest zij haar kritische karakter.’’