Woedende PSV-supporters bestormen ingang Philips Stadion, ME grijpt in

VideoEen groep PSV-supporters bestormde zondagavond woedend de hoofdingang van het Philips Stadion. Dit gebeurde na het duel tegen FC Twente dat in een gelijkspel eindigde. 

De ME voerde charges uit om de supporters uiteen te drijven. Het gaat om tientallen supporters die het stadion probeerden binnen te komen. Er werd met stenen en dranghekken gegooid. De politie heeft meerdere arrestaties uitgevoerd. Vermoedelijk zijn vijf mensen meegenomen. Het gaat volgens de politie om zo’n vijftig ‘teleurgestelde’ supporters die het stadion probeerden binnen te komen. Zij werden tegengehouden door de beveiliging en de ME.

PSV staat na het gelijkspel van vandaag op de vijfde plaats in de competitie. De club heeft een achterstand van 11 punten op koploper Ajax. De Eindhovenaren beleven een rampseizoen, met de uitschakeling in de beker, afgelopen donderdag, als dieptepunt. PSV verloor van eerstedivisieclub NAC.

Tijdens de wedstrijd vroegen sommige PSV-fans met leuzen al om het vertrek van technisch directeur John de Jong. Ook willen ze dat algemeen directeur Toon Gerbrands de eer aan zichzelf houdt en vertrekt.  

Volledig scherm
PSV-supporters bestormen stadion © Dave Hendriks / Fotopersburo Bert Jansen
Volledig scherm
PSV-supporters bestormen stadion © Dave Hendriks / Fotopersburo Bert Jansen
Volledig scherm
PSV-supporters bestormen stadion © Dave Hendriks / Fotopersburo Bert Jansen
 1. Coronavirus op eiland Tenerife en seksuele voorlichting met Kim Holland in Ochtend Show to go

  Coronavi­rus op eiland Tenerife en seksuele voorlich­ting met Kim Holland in Ochtend Show to go

  Pornoactrice en ondernemer Kim Holland is morgen te gast in De Ochtend Show to go. Holland vertelt ons over de seksuele voorlichting op scholen in het land. Techverslaggever David Bremmer gaat in op de groeiende commotie rond 5G-zendmasten. We skypen hier ook over met Leo Lagendijk van het Kennisplatform EMV. De show wordt gepresenteerd door Hila Noorzai en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.
 2. Ad (79) kan geen kant op in door coronavirus getroffen hotel op Tenerife: ‘Thuisfront is in paniek’
  PREMIUM
  Video

  Ad (79) kan geen kant op in door coronavi­rus getroffen hotel op Tenerife: ‘Thuisfront is in paniek’

  Een heerlijke zonnige vakantie op het Spaanse vakantie-eiland Tenerife is vanochtend voor Ad Elissen (79) en zijn tien jaar jongere echtgenote uitgelopen op een deceptie. Het Bredase echtpaar moet maximaal veertien dagen in quarantaine in hun hotel omdat bij een 69-jarige Italiaanse gast het coronavirus is vastgesteld. ,,We hadden het hier hartstikke leuk, tot die brief onder onze deur werd geschoven.”