Volledig scherm
PREMIUM
© Paul Rapp

Ziekenhuis wil wéér van arts af, maar rechter steekt daar wederom stokje voor

Het Radboudumc in Nijmegen heeft een revalidatiearts vorig jaar november onterecht willen ontslaan. Het is de tweede keer in korte tijd dat het Nijmeegse ziekenhuis voor een ontslagpoging op de vingers wordt getikt door de rechter.  

De kantonrechter heeft bepaald dat het ontslag van de 57-jarige revalidatie-arts onrechtmatig is. In december oordeelde de kantonrechter ook al dat een medisch oncoloog van het Radboudumc niet ontslagen had mogen worden. Het ziekenhuis onderzoekt in die zaak driehonderd dossiers om na te gaan of er dingen mis zijn gegaan. Bekeken wordt of de patiënten wel de juiste zorg hebben gehad. 

  1. Oud-eigenaar S.E. Fireworks is gebroken man: ‘Wanneer houdt dit op?’
    PREMIUM
    vuurwerkramp enschede

    Oud-eigenaar S.E. Fireworks is gebroken man: ‘Wanneer houdt dit op?’

    Bijna twintig jaar na de vuurwerkramp in Enschede wordt voormalig fabriekseigenaar Harm Smallenbroek aangewezen als mogelijke saboteur door ex-klokkenluider Paul van Buitenen. Daarmee zou hij verantwoordelijk zijn voor 23 doden. Smallenbroek is een gebroken man. Sinds 2001 heeft hij geen interview meer gegeven, tot vandaag. ,,Je wilt wel, maar je komt er nooit meer van los. We zijn die dag, net als velen, alles kwijtgeraakt.