Zij springen bij in de zorg: Susan Verlinden, Guus Cruijsberg en Seira Plum
Volledig scherm
PREMIUM
Zij springen bij in de zorg: Susan Verlinden, Guus Cruijsberg en Seira Plum © Pim Ras Fotografie, Marcel van Hoorn, Marcel van Hoorn

Zij springen bij in de strijd tegen corona: ‘Thuis voel ik me machteloos’

Ex-zorgmedewerkers melden zich massaal om bij te springen in de strijd tegen het coronavirus. Zoals Susan, Guus en Seira. ,,Thuis voel ik me machteloos.” 

Extra handen voor de zorg

Ongeveer 20.000 oud-zorgmedewerkers en studenten hebben zich aangemeld om de overbelaste zorg te ondersteunen. Dat schreef minister Hugo de Jonge vorige week in een brief aan de Tweede Kamer. Teams in de regio’s zorgen ervoor dat de oud-professionals daar terechtkomen waar ze het hardst nodig zijn. Hierbij wordt gelet op opleidingsniveau en ervaring, maar ook op het besmettingsrisico dat mensen met zich mee kunnen brengen. Voor het inwerken van de tijdelijke krachten en extra scholing kunnen werkgevers volgens het kabinet op subsidie rekenen. Het is aan de zorgorganisaties en ‘helpers’ om afspraken te maken over een eventuele vergoeding voor het werk. 

 1. Operaties St Jansdal geannuleerd in Harderwijk na corona-uitbraak op verpleegafdeling

  Operaties St Jansdal geannu­leerd in Harderwijk na corona-uit­braak op verpleegaf­de­ling

  Door een corona-uitbraak op een verpleegafdeling in ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk - waarbij zowel patiënten als medewerkers zijn betrokken - moet het ziekenhuis gedeeltelijk weer ingeplande reguliere zorg alsnog staken. Tot en met 29 mei wordt een aantal niet-spoedeisende, geplande operaties geannuleerd op alle locaties van het ziekenhuis. De spreekuren op de poliklinieken gaan vooralsnog wel gewoon door.
 2. Kelder en Derksen lijnrecht tegenover elkaar: Al die ic-verhalen, wat heeft het opgeleverd?
  TV-SHOW NL NA CORONA

  Kelder en Derksen lijnrecht tegenover elkaar: Al die ic-verhalen, wat heeft het opgeleverd?

  Hebben alleen mensen die gezond leven straks nog recht op levensreddende zorg? En blijven we afstand houden, ook als de crisis voorbij is? Het waren belangrijke vragen die langskwamen in De Toekomst van Nederland, ons leven na corona. De gezamenlijke talkshow van het Algemeen Dagblad en Hart van Nederland was dinsdagavond twee uur lang te zien op SBS6. Hieronder lees en bekijk je de highlights van de uitzending.