Volledig scherm
In Maastricht wordt vandaag gezocht naar de mogelijke resten van Tanja Groen © EPA/Beeldbewerking ADR

Zoektocht op kerkhof naar verdwenen Tanja Groen zonder resultaat

Bij een zoekoperatie op een begraafplaats in Maastricht naar mogelijke resten van de sinds 1993 vermiste Tanja Groen is vandaag niets gevonden. De 18-jarige Tanja verdween 27 jaar geleden na een fietstocht en is vermoedelijk het slachtoffer geworden van een misdrijf.

De vermissing van de jonge vrouw is een van de bekendste onopgeloste verdwijningszaken uit de negentiger jaren. De politie zei eerder vandaag over concrete ‘nieuwe en interessante informatie’ te beschikken wat betreft de plek waar de verdwenen studente mogelijk begraven zou liggen. Bob Willemsen van het coldcaseteam van de politie Limburg liet aan het begin van de avond echter weten dat er geen spoor van Tanja Groen is gevonden. Haar familie is op de hoogte gesteld. 

Volledig scherm
Vermissingsposter Tanja Groen © Politie


Peter R. de Vries reageerde als woordvoerder van de familie Groen teleurgesteld. De tip werd heel serieus genomen. Die informatie leidde naar het kerkhof aan de Beente in de Maastrichtse wijk Heugem. De begraafplaats lag op de route die de studente vanuit Maastricht naar haar kamer in het dorp Gronsveld destijds nam. Buiten het zicht van het publiek is vandaag op het kerkhof onderzoek gedaan.

,,Het scenario is dat ze op de avond dat ze verdween is vermoord en door de dader in een vers gedolven graf is gelegd, waar de volgende dag een kist in is gegaan met een overledene en het graf is dichtgegooid”, liet De Vries vanochtend weten. Maar het onderzoek op de begraafplaats is nu zonder resultaat afgerond. ,,Het geopende graf is weer dicht gemaakt en de grafsteen wordt zo snel mogelijk opnieuw geplaatst’’, aldus de politie. De begraafplaats, die afgesloten was, is ook weer toegankelijk voor bezoekers.

  1. Coolblue verhoogt plots prijzen en wijst na enkele dagen ophef coronavirus als schuldige aan

    Coolblue verhoogt plots prijzen en wijst na enkele dagen ophef coronavi­rus als schuldige aan

    Er is op sociale media consternatie over een plotse prijsstijging die webwinkel Coolblue onaangekondigd heeft doorgevoerd. Verscheidene klanten merkten dat de producten die ze in hun mandje hadden opgeslagen opeens een stuk duurder waren geworden. De wildste speculaties deden meteen de ronde over de reden van de prijsstijgingen. Bij Coolblue wordt enigszins mysterieus gedaan, maar de marketingafdeling vertelt nu dat het coronavirus de schuldige is.