De krokodil die gespot werd in Lindenholt.
Volledig scherm
PREMIUM
De krokodil die gespot werd in Lindenholt. © Riny Albers

Zwemt er een krokodil in deze plas in Nijmegen? ‘Ik wist niet wat ik zag’

Een krokodil? In Nijmegen? Een doodgewone maandagmiddag kreeg voor Nijmegenaar Riny Albers (55) een onverwachte wending: tijdens het uitlaten van zijn hond zag hij een merkwaardig dier in het gras langs het water zitten in de buurt Leuvensbroek, vlakbij het Mondial College. Een krokodillensoort. ,,Ik wist niet wat ik zag.”

0 reacties

 1. Rechter noemde dochter N18-drama ‘beroepswappie’: ‘Gaat te ver, doet afbreuk aan professionaliteit’
  PREMIUM
  Stelling

  Rechter noemde dochter N18-drama ‘beroeps­wap­pie’: ‘Gaat te ver, doet afbreuk aan professio­na­li­teit’

  De 36-jarige vrouw die afgelopen weekend zwaargewond werd gevonden bij het drama op de N18 bij Haaksbergen, werd eerder dit jaar door de politierechter uitgemaakt voor ‘beroepswappie’. Kan dat zomaar, of doet een dergelijke uitspraak afbreuk aan de professionaliteit en onafhankelijkheid van de rechterlijke macht? Experts reageren verdeeld. ,,Het is in elk geval ongebruikelijk.”
 2. Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
  PREMIUM

  Nationaal waterte­kort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’

  Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’