Volledig scherm
De wagen werd maandag getakeld op politiebevel. © RV

Belgisch plaatsje na zes jaar verlost van wortelschietende auto

Een Opel die zes jaar lang in een straat in het Belgische Mortsel geparkeerd stond, is eindelijk weg. Omdat alle autopapieren in orde zijn, was het moeilijk voor de politie om op te treden. Na enkele tevergeefse pogingen om de eigenaar te contacteren, besliste de politie uiteindelijk toch om het voertuig weg te takelen.

Buurtbewoners zijn opgelucht dat de geparkeerde Opel in hun straat eindelijk weg is. Het voertuig stond er namelijk al zes jaar wortel te schieten. 

Het lukte de politie niet om in contact te komen met de eigenaar. Daarom werd uiteindelijk besloten, na zes jaar,  het voertuig weg te takelen. Gisteren was het zover. De eigenaar kan zijn wagen komen halen bij een takelbedrijf in Lier. Als hij de auto niet komt ophalen, zal hij worden verkocht. De opbrengst van de verkoop zullen dan de takelkosten vergoeden. 

Op de plek waar de auto stond werd veel onkruid aangetroffen. De reinigingsdienst heeft de parkeerplaats van de wagen laten schoonmaken. 

Volledig scherm
Het stadsbestuur liet de ‘parkeerplaats’ na het takelen schoonmaken. © rv
  1. Kritiek op stel dat in safaristijl trouwde met daarbij als zebra's beschilderde ezels

    Kritiek op stel dat in safari­stijl trouwde met daarbij als zebra's beschilder­de ezels

    Dierenactivisten zijn woest op een Spaanse koppel dat afgelopen zaterdag tijdens hun huwelijksfeest in safaristijl in de kustplaats Cádiz (Andalusië) twee ezels liet beschilderen met witte verf en zwarte zebrastrepen. Een voorbijganger die de knullig getransformeerde hoefdieren spotte, zette beelden daarvan op Facebook. ,,Een beschamende en infantiele vorm van dierenmishandeling”, luidt zijn felle kritiek.