Circustijgers vermalen Italiaanse dompteur en spelen half uur met zijn lijk

Een van ‘s werelds topdompteurs is, tijdens de repetitie voor een circusoptreden in Italië, gedood door zijn eigen roofdieren. Nog geen dertig minuten voor de show werd Ettore Weber vermalen tussen de kaken van vier tijgers.

Volledig scherm
De tijgers speelden een half uur lang met het ontzielde lichaam van Weber. © Shutterstock

Circo Marina Monti Orfei, zoals het circus heet waar Weber met zijn grote katten optrad, arriveerde 15 juni in de plaats Bari in het zuidoosten van Italië. De 61-jarige roofdierentemmer, die bekendstaat als een van de grootste in het vak, zou er tot 14 juli zijn kunsten vertonen, maar het gestreepte viertal dacht daar duidelijk anders over.

Met nog een half uur te gaan, repeteerde Ettore de voorstelling van donderdag. Een van de tijgers sloeg hem echter tegen de grond, waarna de andere drie bovenop hem doken. Weber probeerde zich nog te ontworstelen aan de greep van de tijgers, maar die gaven hem geen kans. Ze beten hem dood en scheurden hem aan stukken.

Verminkt

Volledig scherm
Ettore Weber. © Circo Marina Monti Ofrei

Volgens La Gazzetta del Mezzogiorno probeerden Webers collega’s tevergeefs de dieren te verjagen. Daarbij werden aldus ooggetuigen brandblussers gebruikt, maar ook die haalden weinig uit. Voor het oog van de hulpeloze circusmedewerkers speelden de dieren zeker een half uur met Webers verminkte lichaam. 

Pas toen de tijgers weer in hun kooien zaten, en alle hulp al te laat kwam, kon men bij de levenloze dompteur komen. Ambulancepersoneel stelde vast dat Weber aan een reeks zware verwondingen, waaronder aan zijn ruggengraat, was bezweken. De circuswereld is geschokt door diens overlijden.

De politie van Bari is een onderzoek gestart naar de dood van Weber en probeert de gebeurtenissen die tot de aanval hebben geleid in kaart te brengen. Het is nog onzeker of de voorstellingen van Circo Ofrei, een van Italië’s beroemdste circussen, nog doorgaan na het drama. De tijgers en vier andere roofdieren zijn in beslag genomen en naar een dierentuin gebracht. 

 1. Gewichtheffer van 444 kilo zoekt droomvrouw: ‘Graag fors gebouwd anders verpletter ik haar’

  Gewichthef­fer van 444 kilo zoekt droomvrouw: ‘Graag fors gebouwd anders verpletter ik haar’

  Arbab Khizer Hayat, een 27-jarige en 444 kilo zware gewichtheffer uit de Pakistaanse stad Mardan, is naarstig op zoek naar een vrouw in zijn leven. De kolossale krachtpatser stelt wel een paar eisen aan zijn toekomstige echtgenote. Ze moet minimaal 100 kilo wegen en een lengte hebben van 1,90 meter. ,,De bijna driehonderd vriendinnen die ik de afgelopen jaren had, waren allemaal te licht gebouwd en klein van stuk waardoor ze het risico liepen door mij te worden verpletterd.”
 2. Kat van bijna 16 kilo moet drastisch op dieet: baasje bleef hem maar voeren

  Kat van bijna 16 kilo moet drastisch op dieet: baasje bleef hem maar voeren

  Dit is Bazooka, een lieve kater van 5 jaar oud die je niet snel over het hoofd ziet. Bijna 16 kilo weegt het rossige huisdier. Na het overlijden van zijn, naar verluidt dementerende baasje, kwam het kattenbeest in een asiel terecht. Het vermoeden bestaat dat Bazooka's eigenaar regelmatig vergat dat hij het dier al eten had gegeven, met als gevolg dat zijn bakje nooit leeg was. Niet echt gezond en daarom gaat de gezellige dikkerd nu op dieet.
 3. Dood ‘varken’ uit helikopter gegooid in zwembad schatrijke zakenman: ‘Walgelijke grap’
  video

  Dood ‘varken’ uit helikopter gegooid in zwembad schatrijke zakenman: ‘Walgelijke grap’

  De schatrijke Argentijnse zakenman Federico Alvarez Castillo (59) is internationaal onder vuur komen te liggen omdat hij bij wijze van geintje een dood ‘varken’ uit een helikopter in zijn privézwembad zou hebben laten gooien. Het schokkende incident, waarbij het dier met een gigantische plons in het water belandt, werd gefilmd. De beelden hebben wereldwijd tot grote verontwaardiging geleid. Castillo ontkent elke betrokkenheid.