Volledig scherm
Aristocats in't echt? © Disney/Duchess And Kittens

De Aristokatten in het echt: zwerfkat Duchess wereldberoemd dankzij kittens

Het lijkt bijna té toevallig: Shelby Sewell-Lopez uit Texas adopteerde in 2018 een kat genaamd Duchess, vernoemd naar de bekende witte kat uit de Disneyfilm ‘De Aristokatten’. Duchess is sinds kort wereldbekend dankzij haar kittens. Die zijn wit, zwart en rood, net als de personages uit de film. 

Berliot, Marie en Toulouse, zo heeft Shelby de kroos van Duchess genoemd. Dezelfde namen als de kittens uit de film. Shelby beweert zelf bij hoog en laag dat ze haar witte kat haar naam al had gegeven voor de bevalling. ,,Duchess was een zwerfkat, en dus heel zwak. Ik nam haar in huis en ze knapte al snel op”, legt Shelby uit. ,,Een paar maanden later kon ik haar echter niet meer vinden. Tot ik plots gemiauw hoorde in de kast. Daar lag ze dan: met drie kittens. Een witte, een rosse en een zwarte. Ik kon het bijna niet geloven: nét als in de film!” 

Ze levert bewijsmateriaal aan via Facebook, waar ze zelf nog het hardst lacht met de toevallige gelijkenis. Ondertussen zijn de katjes een jaar oud, en al heel wat gegroeid. Ter gelegenheid van de eerste verjaardag van de kittens, trok ze hen kleurrijke strikjes aan, zodat ze nog meer op de Aristokatten zouden lijken. “Zelfs hun geslacht komt overeen met Disney. Marie is een meisje, Berliot en Toulouse zijn mannetjes.” 

Dit jaar pas wordt het verhaal van de katten opgepikt op sociale media en de internationale media. ,,Wow, we gaan viraal”, aldus Shelby op haar Facebookpagina. ,,En dat allemaal dankzij Duchess.” 

 1. Gewichtheffer van 444 kilo zoekt droomvrouw: ‘Graag fors gebouwd anders verpletter ik haar’

  Gewichthef­fer van 444 kilo zoekt droomvrouw: ‘Graag fors gebouwd anders verpletter ik haar’

  Arbab Khizer Hayat, een 27-jarige en 444 kilo zware gewichtheffer uit de Pakistaanse stad Mardan, is naarstig op zoek naar een vrouw in zijn leven. De kolossale krachtpatser stelt wel een paar eisen aan zijn toekomstige echtgenote. Ze moet minimaal 100 kilo wegen en een lengte hebben van 1,90 meter. ,,De bijna driehonderd vriendinnen die ik de afgelopen jaren had, waren allemaal te licht gebouwd en klein van stuk waardoor ze het risico liepen door mij te worden verpletterd.”
 2. Kat van bijna 16 kilo moet drastisch op dieet: baasje bleef hem maar voeren

  Kat van bijna 16 kilo moet drastisch op dieet: baasje bleef hem maar voeren

  Dit is Bazooka, een lieve kater van 5 jaar oud die je niet snel over het hoofd ziet. Bijna 16 kilo weegt het rossige huisdier. Na het overlijden van zijn, naar verluidt dementerende baasje, kwam het kattenbeest in een asiel terecht. Het vermoeden bestaat dat Bazooka's eigenaar regelmatig vergat dat hij het dier al eten had gegeven, met als gevolg dat zijn bakje nooit leeg was. Niet echt gezond en daarom gaat de gezellige dikkerd nu op dieet.
 3. Dood ‘varken’ uit helikopter gegooid in zwembad schatrijke zakenman: ‘Walgelijke grap’
  video

  Dood ‘varken’ uit helikopter gegooid in zwembad schatrijke zakenman: ‘Walgelijke grap’

  De schatrijke Argentijnse zakenman Federico Alvarez Castillo (59) is internationaal onder vuur komen te liggen omdat hij bij wijze van geintje een dood ‘varken’ uit een helikopter in zijn privézwembad zou hebben laten gooien. Het schokkende incident, waarbij het dier met een gigantische plons in het water belandt, werd gefilmd. De beelden hebben wereldwijd tot grote verontwaardiging geleid. Castillo ontkent elke betrokkenheid.