Dood ‘varken’ uit helikopter gegooid in zwembad schatrijke zakenman: ‘Walgelijke grap’

videoDe schatrijke Argentijnse zakenman Federico Alvarez Castillo (59) is internationaal onder vuur komen te liggen omdat hij bij wijze van geintje een dood ‘varken’ uit een helikopter in zijn privézwembad zou hebben laten gooien. Het schokkende incident, waarbij het dier met een gigantische plons in het water belandt, werd gefilmd. De beelden hebben wereldwijd tot grote verontwaardiging geleid. Castillo ontkent elke betrokkenheid.

Volgens Argentijnse media gaat het om een ‘wrede publiciteitsstunt’ van Castillo die eigenaar is van kledingmerk Etiqueta Negra (Black Label). De man, getrouwd met model Lara Bernasconi (40), houdt er een superdeluxe levensstijl op na met kostbare sportwagens en dure tripjes. Het stel heeft twee jonge kinderen en meerdere huizen zoals een riant optrekje in de republiek Uruguay ten oosten van Argentinië. En daar werd het beest naar beneden gegooid. 

Castillo is zich van geen kwaad bewust, zo schreef hij in een inmiddels verwijderd Instagrambericht. ‘De heftige video die in omloop is op sociale media toont een agressieve, vandalistische daad waarvan mijn familie en ik het slachtoffer zijn geworden’. De man stelt dat hij en zijn vrouw in het huis waren en daar werden opgeschrikt door een hard geluid in de tuin. ‘Toen we gingen kijken wat het was, zagen we de walgelijke actie die ons erg van streek maakte. Een erg zieke grap’. En: ‘We keuren dit af en proberen zo snel mogelijk te achterhalen wie hier verantwoordelijk voor is’. 

Of het dier, voordat het naar beneden viel, al dood was is niet helemaal duidelijk. Als dat niet het geval was, is het vrijwel zeker door de enorme klap op het water gestorven. Opvallend genoeg meldde Castello's vrouw Lara Bernasconi op sociale media dat het niet om een varken ging maar om een schaap. In het viraal gaande, ietwat onscherpe filmpje is volgens velen toch echt een varken te zien. Bernasconi ontkent, net als haar man, iets met het incident te maken te hebben. ‘We weten van niets’, schrijft ze als iemand haar en haar man beschuldigt van ‘extreme dierenmishandeling’.

Of het echtpaar aangifte heeft gedaan bij de politie, is onbekend. Volgens Argentijnse media zouden Castello en Bernasconi er hoe dan ook werk van willen maken. In de video is overigens te zien dat de beelden zeer waarschijnlijk uit een huis zijn gefilmd. De zakenman benadrukt echter dat híj het filmpje niet heeft gemaakt.   

Volledig scherm
Het dier werd vanuit een helikopter in het zwembad gegooid. © Twitter
  1. Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politiehond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

    Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politie­hond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

    Politieagenten in de Amerikaanse plaats Pasco dachten aanvankelijk dat straathondje Eddie door een auto was aangereden toen ze hem vonden. Het dier was blind aan een oog en zwierf al een maand over straat. Een dierenarts ontdekte dat de pup een tumor heeft en daardoor minder dan een jaar te leven. Voorzien van een eigen uniform, compleet met insignes, schittert Eddie nu als politiehond.
  2. Gewichtheffer van 444 kilo zoekt droomvrouw: ‘Graag fors gebouwd anders verpletter ik haar’

    Gewichthef­fer van 444 kilo zoekt droomvrouw: ‘Graag fors gebouwd anders verpletter ik haar’

    Arbab Khizer Hayat, een 27-jarige en 444 kilo zware gewichtheffer uit de Pakistaanse stad Mardan, is naarstig op zoek naar een vrouw in zijn leven. De kolossale krachtpatser stelt wel een paar eisen aan zijn toekomstige echtgenote. Ze moet minimaal 100 kilo wegen en een lengte hebben van 1,90 meter. ,,De bijna driehonderd vriendinnen die ik de afgelopen jaren had, waren allemaal te licht gebouwd en klein van stuk waardoor ze het risico liepen door mij te worden verpletterd.”