Volledig scherm
© NYC Department of Buildings

Huurders kunnen niet rechtop staan in illegale mini-kamers New York

Een appartement in het New Yorkse stadsdeel Manhattan is illegaal verbouwd tot elf mini-kamers waarin de huurders niet eens rechtop konden staan. Zij moesten zich op hun knieën voortbewegen, anders raakten ze het plafond van nog geen 140 centimeter ‘hoog’. Het appartement is afgesloten en de huurders zijn elders ondergebracht.

Vrijgegeven foto’s van het New Yorkse Department of Buildings lijken uit de film Being John Malkovich te komen, waarin een scene zich afspeelt op een verdieping tussen twee bestaande verdiepingen in.

Eigenaar Xue Ping Ni creëerde in zijn appartement van 59 vierkante meter in de populaire wijk Lower East Side elf verschillende kamertjes zonder ramen. Zo ontstond een duplex waarin hij zijn huurders op twee ‘verdiepingen’ kon onderbrengen. De maandelijkse huur bedroeg 600 dollar (540 euro), een koopje in Manhattan. Negen mensen woonden in het appartement, aldus de krant New York Post. Een tweede optrekje in hetzelfde gebouw was door de man op dezelfde manier opgedeeld in negen kamers en had zeven huurders. Een ‘normaal’ appartement met één slaapkamer in het gebouw kost 2800 dollar per maand. De huisjesmelker verdiende bijna het dubbele aan de eerste unit na zijn illegale verbouwing.

De autoriteiten vonden meteen een waslijst aan veiligheidsovertredingen en verzegelden het pand. De huurders zijn door het Amerikaanse Rode Kruis ondergebracht in opvanglocaties. Xue Ping Ni moet 144.000 dollar (bijna 130.000 euro) aan boetes betalen. 

  1. Bodybuilder laat met olie gevulde megabiceps weghalen: ‘Raar hoor, die dunne armen’

    Bodybuil­der laat met olie gevulde megabiceps weghalen: ‘Raar hoor, die dunne armen’

    Kirill Tereshin (23), een Russische bodybuilder met biceps die door synthetische olie-injecties minstens zo groot als een voetbal zijn geworden, is in een ziekenhuis in Moskou geopereerd aan zijn opgezwollen armen omdat een deel van zijn spieren begon af te sterven. Bij de ingreep is volgens Tereshin ongeveer anderhalve kilo zo goed als dood weefsel verwijderd. ‘Popeye’ moet nog twee of drie keer onder het mes om de rest weg te laten halen.