Volledig scherm
15,8 kilo weegt deze gezellige dikkerd en die kilo's moeten er grotendeels af. © Instagram/SPCA of Wake County

Kat van bijna 16 kilo moet drastisch op dieet: baasje bleef hem maar voeren

Dit is Bazooka, een lieve kater van 5 jaar oud die je niet snel over het hoofd ziet. Bijna 16 kilo weegt het rossige huisdier. Na het overlijden van zijn, naar verluidt dementerende baasje, kwam het kattenbeest in een asiel terecht. Het vermoeden bestaat dat Bazooka's eigenaar regelmatig vergat dat hij het dier al eten had gegeven, met als gevolg dat zijn bakje nooit leeg was. Niet echt gezond en daarom gaat de gezellige dikkerd nu op dieet.  

Volledig scherm
Ondanks zijn trieste verhaal heeft Bazooka al nieuwe baasjes. © Instagram/SPCA of Wake County

Toen het dierenasiel van Wake County in de staat North Carolina deze week enkele kiekjes van hun nieuwste bewoner via Instagram deelde, gingen de foto’s van het royale beest meteen viraal. Uit de reacties op de foto’s sprak vooral hilariteit en verbazing over de omvang van de enorme kat. Er was echter ook veel kritiek op de ‘onverantwoordelijke’ ex-baasjes van Bazooka. ‘Waar ben je in godsnaam mee bezig als je je huisdier zo dik laat worden’, klonk het verwijtend. 

Bazooka's verhaal is in werkelijkheid veel treuriger.  Volgens asieldirecteur Darci Vanderslik was het dier aanvankelijk na de dood van zijn bejaarde baasje bij de dierenbescherming in Davidson County terechtgekomen. Zij wisten te vertellen dat de eigenaar dement was en zijn kat uit vergeetachtigheid klaarblijkelijk maar eten bleef geven. ,,Hij dacht dat hij het beste deed voor zijn huisdier”, benadrukt Vanderslik. ,,We moeten ernaar kijken met een blik vol medeleven. Het baasje hield erg veel van zijn kat.”

Triest verhaal

Volledig scherm
Het vermoeden bestaat dat zijn baasje hem doorlopend te eten gaf. © Instagram/SPCA of Wake County

Hoe triest ook, het is nu afvallen geblazen voor de volgegeten Bazooka. Toen medewerkers van het asiel hem deze week overnamen van de dierenbescherming, waren er twee mensen nodig om de rode kolos in zijn kooi naar binnen te dragen. Hij staat nu op dieet en krijgt medische zorg. Aan levenslust ontbreekt het de uit de kluiten gewassen kat niet. ,,Hij is veel actiever dan je op het eerste gezicht zou verwachten’’, zegt Michelle Barry die zich over hem ontfermt. ,,Hij is speels en springt zonder hulp van grote hoogtes’’.

De landingen van Bazooka voltrekken zich wel met een flinke plof. ,,Er moeten nog flink wat kilo's af, maar hij klaagt helemaal niet over zijn nieuwe dieet’’, zegt Michelle, die eraan toevoegt dat Bazooka gezien zijn lengte altijd wel een ‘grote jongen’ zal blijven. De kat heeft volgens zijn verzorgster een lief karakter en is graag onder de mensen. ,,Hij wil graag bij ons zijn.’’ Inmiddels is Bazooka al echt een celebrity geworden. Nieuwe baasjes voor de kater zijn zelfs al gevonden, maar die moeten zich wel strikt aan zijn dieet houden.

Volledig scherm
Bazooka is graag onder de mensen en houdt van gezelligheid. © Instagram/SPCA of Wake County
  1. Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politiehond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

    Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politie­hond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

    Politieagenten in de Amerikaanse plaats Pasco dachten aanvankelijk dat straathondje Eddie door een auto was aangereden toen ze hem vonden. Het dier was blind aan een oog en zwierf al een maand over straat. Een dierenarts ontdekte dat de pup een tumor heeft en daardoor minder dan een jaar te leven. Voorzien van een eigen uniform, compleet met insignes, schittert Eddie nu als politiehond.
  2. Gewichtheffer van 444 kilo zoekt droomvrouw: ‘Graag fors gebouwd anders verpletter ik haar’

    Gewichthef­fer van 444 kilo zoekt droomvrouw: ‘Graag fors gebouwd anders verpletter ik haar’

    Arbab Khizer Hayat, een 27-jarige en 444 kilo zware gewichtheffer uit de Pakistaanse stad Mardan, is naarstig op zoek naar een vrouw in zijn leven. De kolossale krachtpatser stelt wel een paar eisen aan zijn toekomstige echtgenote. Ze moet minimaal 100 kilo wegen en een lengte hebben van 1,90 meter. ,,De bijna driehonderd vriendinnen die ik de afgelopen jaren had, waren allemaal te licht gebouwd en klein van stuk waardoor ze het risico liepen door mij te worden verpletterd.”