Lenige Chinezen verbreken wereldrecord hondenyoga

In de zelfstandige Chinese regio Hongkong hebben 270 yogafanaten samen hun jonge hondjes het staande wereldrecord 'Doga' verbroken. Bij Doga doen de baasjes en hun trouwe viervoeters allerlei oosterse ontspanningsoefeningen om lichaam en geest in balans te krijgen. ,,Het is dé manier om een goede band met je huisdier te krijgen'', vertelt Doga-lerares aan Chinese en Britse media.

Volledig scherm
© YouTube
Volledig scherm
© YouTube

Volgens de organisatoren van het opmerkelijke evenement - dat zondag plaatsvond - maakt de geslaagde recordpoging goede kans om op te worden genomen in het boek Guinness World Records. Het bestaande record, gevestigd op 25 januari in San Diego (Amerika),  staat namelijk op 265 mensen met hun hondjes.

Het doel van Doga is vooral om de relatie tussen baasjes en hun puppies te verbeteren. De honden worden bij deze vorm van yoga niet alleen gemasseerd maar ook gestrekt en natuurlijk uitvoerig geaaid terwijl de baasjes hun spieren trainen door allerlei posities in te nemen. ,,De honden lijken het lekker te vinden en voor de eigenaren is het ontspannend en leuk om te doen'', aldus de Doga-lerares in de Engelse tabloid Mirror.

Uitlaten
Zij stelt dat Doga overal ter wereld steeds populairder wordt, omdat baasjes doordeweeks vaak te weinig tijd hebben om hun honden uit te laten. ,,In Hongkong hebben veel mensen een hond, maar die wordt meestal uitgelaten door een hulpje omdat de baasjes extreem lange werkdagen draaien. Jammer! Want pas na een uur uitlaten ontstaat een goede binding met je huisdier. Zestig minuten Doga per week is genoeg om het verstoorde en te geringe contact te herstellen. Baasjes en honden varen daar wel bij.''

Van de recordpoging is een filmpje gemaakt dat op YouTube is gezet. Daarop is, tussen geblaf en gekef door, te zien dat de best lenige baasjes uit Hongkong hun stinkende best doen om eens lekker te kroelen met de puppies. De dieren laten het zich, zo kan worden geconcludeerd uit de vrolijke beelden, allemaal lekker aanleunen.

Volledig scherm
© YouTube
Volledig scherm
© YouTube
 1. Kat van bijna 16 kilo moet drastisch op dieet: baasje bleef hem maar voeren

  Kat van bijna 16 kilo moet drastisch op dieet: baasje bleef hem maar voeren

  Dit is Bazooka, een lieve kater van 5 jaar oud die je niet snel over het hoofd ziet. Bijna 16 kilo weegt het rossige huisdier. Na het overlijden van zijn, naar verluidt dementerende baasje, kwam het kattenbeest in een asiel terecht. Het vermoeden bestaat dat Bazooka's eigenaar regelmatig vergat dat hij het dier al eten had gegeven, met als gevolg dat zijn bakje nooit leeg was. Niet echt gezond en daarom gaat de gezellige dikkerd nu op dieet.
 2. Dood ‘varken’ uit helikopter gegooid in zwembad schatrijke zakenman: ‘Walgelijke grap’
  video

  Dood ‘varken’ uit helikopter gegooid in zwembad schatrijke zakenman: ‘Walgelijke grap’

  De schatrijke Argentijnse zakenman Federico Alvarez Castillo (59) is internationaal onder vuur komen te liggen omdat hij bij wijze van geintje een dood ‘varken’ uit een helikopter in zijn privézwembad zou hebben laten gooien. Het schokkende incident, waarbij het dier met een gigantische plons in het water belandt, werd gefilmd. De beelden hebben wereldwijd tot grote verontwaardiging geleid. Castillo ontkent elke betrokkenheid.
 3. Deens model: Met één wenkbrauw krijg ik meer opdrachten en aandacht van mannen

  Deens model: Met één wenkbrauw krijg ik meer opdrachten en aandacht van mannen

  Sarah Marie Goldschmidt Clark (18), een make-upartieste en amateurmodel uit de Deense stad Kopenhagen, epileerde meermaals per week haar wenkbrauwen omdat ze last had van een zogenoemde monobrow: duidelijk zichtbare haartjes boven de neus tussen de ene en de andere wenkbrauw. Maar daar is ze om meerdere redenen mee gestopt. ,,Ik krijg, sinds ik alles laat doorgroeien, meer dan ooit foto-opdrachten en aandacht van mannen.”