Lenige Chinezen verbreken wereldrecord hondenyoga

In de zelfstandige Chinese regio Hongkong hebben 270 yogafanaten samen hun jonge hondjes het staande wereldrecord 'Doga' verbroken. Bij Doga doen de baasjes en hun trouwe viervoeters allerlei oosterse ontspanningsoefeningen om lichaam en geest in balans te krijgen. ,,Het is dé manier om een goede band met je huisdier te krijgen'', vertelt Doga-lerares aan Chinese en Britse media.

Volledig scherm
© YouTube
Volledig scherm
© YouTube

Volgens de organisatoren van het opmerkelijke evenement - dat zondag plaatsvond - maakt de geslaagde recordpoging goede kans om op te worden genomen in het boek Guinness World Records. Het bestaande record, gevestigd op 25 januari in San Diego (Amerika),  staat namelijk op 265 mensen met hun hondjes.

Het doel van Doga is vooral om de relatie tussen baasjes en hun puppies te verbeteren. De honden worden bij deze vorm van yoga niet alleen gemasseerd maar ook gestrekt en natuurlijk uitvoerig geaaid terwijl de baasjes hun spieren trainen door allerlei posities in te nemen. ,,De honden lijken het lekker te vinden en voor de eigenaren is het ontspannend en leuk om te doen'', aldus de Doga-lerares in de Engelse tabloid Mirror.

Uitlaten
Zij stelt dat Doga overal ter wereld steeds populairder wordt, omdat baasjes doordeweeks vaak te weinig tijd hebben om hun honden uit te laten. ,,In Hongkong hebben veel mensen een hond, maar die wordt meestal uitgelaten door een hulpje omdat de baasjes extreem lange werkdagen draaien. Jammer! Want pas na een uur uitlaten ontstaat een goede binding met je huisdier. Zestig minuten Doga per week is genoeg om het verstoorde en te geringe contact te herstellen. Baasjes en honden varen daar wel bij.''

Van de recordpoging is een filmpje gemaakt dat op YouTube is gezet. Daarop is, tussen geblaf en gekef door, te zien dat de best lenige baasjes uit Hongkong hun stinkende best doen om eens lekker te kroelen met de puppies. De dieren laten het zich, zo kan worden geconcludeerd uit de vrolijke beelden, allemaal lekker aanleunen.

Volledig scherm
© YouTube
Volledig scherm
© YouTube
 1. Vrouw slikt verlovingsring in tijdens nachtmerrie: ‘Ik werd wakker met een lege vinger’

  Vrouw slikt verlovings­ring in tijdens nachtmer­rie: ‘Ik werd wakker met een lege vinger’

  Een 29-jarige Amerikaanse vrouw die tijdens een angstaanjagende nachtmerrie droomde dat ze in een hogesnelheidstrein op advies van haar aanstaande haar verlovingsring moest inslikken om het sieraad te verstoppen voor overvallers, blijkt het juweel daadwerkelijk al slapende in haar mond te hebben gestopt. Toen Jenna Evans uit San Diego (Californië) wakker werd, ontdekte ze tot haar ontsteltenis een lege vinger.
 2. Moeder valt flauw als ‘gecremeerde’ zoon springlevend voor haar deur staat

  Moeder valt flauw als ‘gecremeer­de’ zoon springle­vend voor haar deur staat

  Russische media raken niet uitgepraat over een schokkende zaak die niet zou misstaan in het oeuvre van horrorauteur Stephen King. De 62-jarige Antonina Mikhailovna uit de havenplaats Kronstadt identificeerde in een lijkenhuis het stoffelijk overschot van haar al weken vermiste zoon Konstantin (43). Vier maanden na zijn crematie stond de ex-soldaat echter springlevend voor haar deur. ,,Ik heb me vergist. De dode in het mortuarium leek als twee druppels water op mijn Konstantin.”
 3. Experts waarschuwen voor spotgoedkoop alternatief lipfillers: ‘Plak nooit je bovenlip vast met superlijm’

  Experts waarschu­wen voor spotgoed­koop alterna­tief lipfillers: ‘Plak nooit je bovenlip vast met superlijm’

  Het gebruik van fillers om de boven- en onderlip op kunstmatige wijze wat voller te maken, lijkt een niet te stoppen trend. Maar de hoge kosten van de behandeling weerhouden menigeen van zo’n cosmetische behandeling. Jongeren hebben nu een spotgoedkoop alternatief gevonden: het vastplakken van de bovenlip onder de neus met een streepje superlijm. Instructiefilmpjes gaan momenteel viraal op sociale media.