Man 8 keer geopereerd om op barbiepop Ken te lijken

Mauricio Galdi is de laatste nieuwe aanwinst in een rijtje van mannen die van Barbie's vriendje Ken hun ideaalbeeld hebben gemaakt. De Braziliaan is sinds kort erg populair in zijn thuisland, maar houdt vol dat het eindresultaat toeval was: ,,Het was nooit mijn bedoeling om de Braziliaanse Ken te worden.''

De 27-jarige was als kind altijd jaloers op het feit dat meisjes met poppen mochten spelen. ,,Ik wilde hetzelfde doen, maar deed dit nooit uit angst voor vooroordelen'', zegt hij tegen Daily Mail. En hoewel hij die wens intussen niet meer koestert, is de fascinatie voor het 'perfecte' uiterlijk van de poppen nooit verdwenen.

Galdi begon al op 17-jarige leeftijd met plastische chirurgie. Naar eigen zeggen onderging hij sindsdien acht operaties, waaronder een neuscorrectie, maar was het nooit zijn bedoeling om een 'menselijke Ken' te worden. Die naam kreeg hij spontaan naarmate hij meer op de Mattel-pop begon te lijken. Erg vond hij dat echter niet en hij lijkt - samen met zijn 21.000 Instagram-volgers - te genieten van de roem.

Rivaliteit
Voor Mauricio bekendheid verwierf door zijn aparte uiterlijk, stond landgenoot Celso Santebañes bekend als dé menselijke Ken. Hij zou daarvoor ongeveer 41.000 euro hebben uitgegeven aan plastische chirurgie. Aanvankelijk boterde het dan ook niet tussen de twee, omdat Celso ervan overtuigd was dat Mauricio hem van de troon wilde stoten.

Uiteindelijk zouden ze het hebben bijgelegd net voor de tragische dood van Celso eerder deze maand. Hij overleed op 21-jarige leeftijd aan leukemie.

In de VS is er een 24-jarige Justin Jedlica die lijkt op Ken. De man uit New York zou al meer dan 190 ingrepen hebben laten uitvoeren.

Out with my interior design bestie mary! It's been too long!

Posted by Justin Jedlica on zondag 10 mei 2015
 1. Vrouw slikt verlovingsring in tijdens nachtmerrie: ‘Ik werd wakker met een lege vinger’

  Vrouw slikt verlovings­ring in tijdens nachtmer­rie: ‘Ik werd wakker met een lege vinger’

  Een 29-jarige Amerikaanse vrouw die tijdens een angstaanjagende nachtmerrie droomde dat ze in een hogesnelheidstrein op advies van haar aanstaande haar verlovingsring moest inslikken om het sieraad te verstoppen voor overvallers, blijkt het juweel daadwerkelijk al slapende in haar mond te hebben gestopt. Toen Jenna Evans uit San Diego (Californië) wakker werd, ontdekte ze tot haar ontsteltenis een lege vinger.
 1. Moeder valt flauw als ‘gecremeerde’ zoon springlevend voor haar deur staat

  Moeder valt flauw als ‘gecremeer­de’ zoon springle­vend voor haar deur staat

  Russische media raken niet uitgepraat over een schokkende zaak die niet zou misstaan in het oeuvre van horrorauteur Stephen King. De 62-jarige Antonina Mikhailovna uit de havenplaats Kronstadt identificeerde in een lijkenhuis het stoffelijk overschot van haar al weken vermiste zoon Konstantin (43). Vier maanden na zijn crematie stond de ex-soldaat echter springlevend voor haar deur. ,,Ik heb me vergist. De dode in het mortuarium leek als twee druppels water op mijn Konstantin.”
 2. Experts waarschuwen voor spotgoedkoop alternatief lipfillers: ‘Plak nooit je bovenlip vast met superlijm’

  Experts waarschu­wen voor spotgoed­koop alterna­tief lipfillers: ‘Plak nooit je bovenlip vast met superlijm’

  Het gebruik van fillers om de boven- en onderlip op kunstmatige wijze wat voller te maken, lijkt een niet te stoppen trend. Maar de hoge kosten van de behandeling weerhouden menigeen van zo’n cosmetische behandeling. Jongeren hebben nu een spotgoedkoop alternatief gevonden: het vastplakken van de bovenlip onder de neus met een streepje superlijm. Instructiefilmpjes gaan momenteel viraal op sociale media.