Volledig scherm
foto ter illustratie © Shutterstock

Moeder die na lange IVF-behandelingen baby kreeg, mishandelt kindje met fatale gevolgen

Een Britse vrouw die jarenlang tevergeefs probeerde zwanger te worden en uiteindelijk na een vruchtbaarheidsbehandeling toch een baby kreeg, draait waarschijnlijk voor jaren de gevangenis in omdat ze haar piepjonge dochtertje met fatale gevolgen heeft mishandeld. De rechtbank in Londen spreekt van een hartverscheurend drama.

Shalina Padmanabha (33) ontkent dat ze haar in februari 2017 geboren dochtertje iets heeft aangedaan. Het meisje werd te vroeg geboren en zag het levenslicht met een afwijking: een gat in haar schedeltje. Meerdere ingrijpende operaties waren nodig om het hoofdje te herstellen, waardoor het kindje na haar geboorte in totaal vier maanden in het ziekenhuis moest blijven.

Na haar ontslag was er weinig meer met het meisje aan de hand. Desondanks overleed ze drie maanden later thuis in Essex. Onderzoek door forensisch artsen wees uit dat het meisje ‘catastrofale verwondingen’ had, zeer waarschijnlijk het gevolg van klappen met harde voorwerpen op haar hoofdje of het herhaaldelijk raken van een muur.

Volgens de aanklager liegt de moeder als zij zegt dat de verwondingen zijn ontstaan door handelen van het kindje zelf. Padmanabha stelt dat het meisje ‘extreem sterk en beweeglijk’ was. Onzin, meent justitie, want er zijn verwondingen op het lichaam gevonden die onmogelijk door toedoen van de baby zelf hadden kunnen ontstaan.

Het gaat om hoofdletsel, gekneusde ribben, diverse onderhuidse bloedingen en een verdraaid been. ,,Dit kindje is, nadat ze thuis ging wonen, de rest van haar leven ernstig mishandeld”, verzekert het Openbaar Ministerie in Groot-Brittannië. ,,Ze is overleden aan fatale hoofdwonden die geen verband houden met de eerdere ingrepen in het ziekenhuis.”

Tragisch

Nadat ze uit het ziekenhuis was ontslagen, bleef het meisje overigens wel last houden van verschillende gezondheidsproblemen. Zo moest de baby worden gevoed via een slangetje en onderging ze nog een paar kleine operaties. De officier van justitie stelt in Britse media dat met honderd procent zekerheid is aangetoond dat de moeder haar baby van het leven heeft beroofd. De vrouw werd volgens de Daily Mail onlangs vrijgesproken van moord, maar veroordeeld voor doodslag en wreed gedrag tegenover een kind.

In het vonnis staat: ,,De dood van een kind is altijd tragisch, maar al het een gevolg is van de acties van een moeder die juist zo graag een baby wilde, dan is het helemaal hartverscheurend. Het is de verantwoordelijkheid van ouders om zo goed mogelijk voor hun nageslacht te zorgen.”

Padmanabha, die momenteel in voorlopige hechtenis zit, hoort 19 juli hoe lang ze achter de tralies verdwijnt. Justitie: ,,Een lange straf voor deze moord is gerechtvaardigd en hoe dan ook heeft deze vrouw levenslang omdat ze dit door haar veroorzaakte drama voor altijd met zich mee zal dragen.” De vader van het kindje is overigens niet aangeklaagd. Het meisje werd alleen door haar op dat moment alleenstaande moeder opgevoed.

 1. Gewichtheffer van 444 kilo zoekt droomvrouw: ‘Graag fors gebouwd anders verpletter ik haar’

  Gewichthef­fer van 444 kilo zoekt droomvrouw: ‘Graag fors gebouwd anders verpletter ik haar’

  Arbab Khizer Hayat, een 27-jarige en 444 kilo zware gewichtheffer uit de Pakistaanse stad Mardan, is naarstig op zoek naar een vrouw in zijn leven. De kolossale krachtpatser stelt wel een paar eisen aan zijn toekomstige echtgenote. Ze moet minimaal 100 kilo wegen en een lengte hebben van 1,90 meter. ,,De bijna driehonderd vriendinnen die ik de afgelopen jaren had, waren allemaal te licht gebouwd en klein van stuk waardoor ze het risico liepen door mij te worden verpletterd.”
 2. Kat van bijna 16 kilo moet drastisch op dieet: baasje bleef hem maar voeren

  Kat van bijna 16 kilo moet drastisch op dieet: baasje bleef hem maar voeren

  Dit is Bazooka, een lieve kater van 5 jaar oud die je niet snel over het hoofd ziet. Bijna 16 kilo weegt het rossige huisdier. Na het overlijden van zijn, naar verluidt dementerende baasje, kwam het kattenbeest in een asiel terecht. Het vermoeden bestaat dat Bazooka's eigenaar regelmatig vergat dat hij het dier al eten had gegeven, met als gevolg dat zijn bakje nooit leeg was. Niet echt gezond en daarom gaat de gezellige dikkerd nu op dieet.
 3. Dood ‘varken’ uit helikopter gegooid in zwembad schatrijke zakenman: ‘Walgelijke grap’
  video

  Dood ‘varken’ uit helikopter gegooid in zwembad schatrijke zakenman: ‘Walgelijke grap’

  De schatrijke Argentijnse zakenman Federico Alvarez Castillo (59) is internationaal onder vuur komen te liggen omdat hij bij wijze van geintje een dood ‘varken’ uit een helikopter in zijn privézwembad zou hebben laten gooien. Het schokkende incident, waarbij het dier met een gigantische plons in het water belandt, werd gefilmd. De beelden hebben wereldwijd tot grote verontwaardiging geleid. Castillo ontkent elke betrokkenheid.