Volledig scherm
De gewonde olifant 'klopte' aan bij deze lodge voor hulp. © Bumi Hills Foundation

Olifant vraagt om hulp nadat hij is beschoten door stroper

Een olifant verraste de gasten van een safari lodge in Zimbabwe toen hij kwam 'aankloppen' voor hulp. Stropers hadden het arme dier doorboord met kogels. De medewerkers van de lodge wisten onmiddellijk wat hen te doen stond. Met vereende krachten konden ze 'Ben' redden en hem een tweede leven schenken.

Volledig scherm
© Bumi Hills Foundation
Volledig scherm
© Bumi Hills Foundation
Volledig scherm
© Bumi Hills Foundation

Het was even schrikken voor de gasten van de Bumi Hills Safari Lodge in Zimbabwe toen een olifant wel heel dicht naderde. Maar manager Nick Milne beseft al snel dat de kolos dringend hulp nodig had. Hij merkte een schotwonde op en zag dat 'Ben' zwaargewond was.

Verlof
De inwonende dierenarts van de lodge was net met verlof. Dus liet Nick in allerijl een collega overvliegen van 300 km verderop. Het duurde zes lange uren vooraleer de andere veearts ter plaatse was. Ben bleef de hele tijd geduldig wachten nabij de lodge.

De olifant werd vakkundig verdoofd om zijn diepe schotwond aan zijn schouder te verzorgen. Tot hun verbijstering bleek bij nader onderzoek dat het dier ook twee kogelgaten in zijn oor had. Het lijkt waarschijnlijk dat Ben al twee moordpogingen heeft overleefd.

Beproeving
Het dier herstelt nog in de omgeving van de lodge van zijn zware beproeving. Hij kreeg een tracker rond de hals zodat de medewerkers zijn progressie kunnen blijven volgen.

Volledig scherm
De twee kogelgaten in het oor van Ben © Bumi Hills Foundation
Volledig scherm
© Bumi Hills Foundation