Volledig scherm
Malcolm McGregor verliet Schotland en nam een vlucht naar Utah om er te trouwen met Bell Valek © Privéfoto/Facebook Malcolm McGregor

Schotse ontdekt dat vermiste geliefde in VS met ander is getrouwd

De Schotse behanger Malcolm McGregor uit Motherwell leek van de aardbodem verdwenen toen hij in juli niet terugkeerde van een driedaags bezoekje aan een familielid. Zijn partner gaf hem op als vermist. Groot was de verbazing toen haar jeugdliefde ruim 7000 kilometer verderop opdook. Compleet met nieuwe echtgenote.

Malcom had zelf al contact opgenomen met de politie in Schotland, die zijn auto bij het huis van zijn zus hadden aangetroffen, om te melden dat hem niets mankeerde. De politie staakte daarop de zoekactie, maar de ongeruste Cheryl Cowie wist nog niet wat haar te wachten stond.

Nog steeds in de veronderstelling dat de man, met wie ze twee kinderen heeft, vijftig kilometer verderop bij zijn familielid verbleef, wist Cheryl niet wat ze zag toen op Facebook foto’s van Malcolm en zijn nieuwe liefde Bell Valek opdoken.

Stiekem getrouwd

De Schot, met wie ze al 27 jaar een stel vormt, bleek in het vliegtuig naar het Amerikaanse Utah te zijn gestapt om daar stiekem te trouwen met de Amerikaanse die hij via Facebook had leren kennen.

Cheryl zou Malcolm ooit hebben geconfronteerd met een berichtje op zijn telefoon, waarin ‘Ik mis je lieveling’stond. De afzender had een Amerikaans nummer. ‘Verkeerd nummer’, zou de behanger toen hebben geantwoord.

Al twee jaar contact

Een kennis van Malcolm verklaart aan The Scottish Sun dat Malcolm en Bell mogelijk al twee jaar contact via Facebook met elkaar hadden. Hij gebruikte hier vermoedelijk een ander profiel voor. Malcolm en de mormoonse Bell zagen elkaar pal voor het huwelijk wellicht voor het eerst.

Bells dochter meldde in juni op Facebook dat haar paspoort in orde was. Op de vraag waar ze naartoe ging, antwoordde ze: ‘Schotland’. Of Bell en haar kinderen werkelijk naar Schotland verkassen, blijft onduidelijk. Cheryl, Malcolm en Bell doen er het zwijgen toe.

  1. Besluiteloze vrouw biedt 2200 euro voor ‘knopendoorhakker’
    update

    Besluitelo­ze vrouw biedt 2200 euro voor ‘knopen­door­hak­ker’

    Een vrouw uit de Engelse stad Bristol zou ruim 2200 euro beschikbaar hebben gesteld aan iemand die een maand lang lastige beslissingen voor haar neemt. De anonieme vrouw plaatste recent een advertentie met haar opvallende oproep op de vraag- en aanbodsite Bark.com. Ze hoopt van harte dat iemand zich meldt voor het doorhakken van simpele en lastige knopen. Of het om een echte en serieuze advertentie gaat, is niet duidelijk.