Senior met extreme verzamelwoede 15 uur lang begraven onder ingestorte berg eigen zooi

Een seniore vrouw met extreme verzamelwoede uit een buitenwijk van de Australische stad Sydney is gisteren letterlijk bedolven onder haar eigen troep. Volgens lokale media stortte een gigantische berg opgestapelde persoonlijke bezittingen plotseling in. De zooi die bovenop de zogenoemde hoarder belandde bleek zo zwaar dat het slachtoffer zich met geen mogelijk kon bevrijden. De fragiele bejaarde zou minstens 15 uur, kermend van de pijn, klem hebben gelegen onder de zelf veroorzaakte vuilnisbelt. 

De Australische editie van DailyMail en andere media down under zoals 9News spreken van een zeer lastige en urenlange reddingactie die nodig was om de vrouw onder haar eigen verzameling vandaan te krijgen. Nadat een buurtbewoner de politie had gemeld dat de vrouw al een tijdje niet was gezien, ontdekte de brandweer na het openbreken van de voordeur dat ze in huis begraven lag onder een gigantische hoeveelheid afval. Omdat ze zacht om hulp riep en pijn leek te hebben, besloten de hulpdiensten razendsnel tot actie over te gaan. 

Volgens de brandweer waren onderdelen van de verzameling te zwaar om met de hand weg te dragen. Om die reden werd hydraulische apparatuur ingezet om de onstabiele berg stukje bij beetje kleiner en lichter te maken. Uiteindelijk kon de vrouw voorzichtig onder propvolle tassen, dozen en ander spul vandaag worden getrokken. ,,We zagen eerst haar hoofd en romp. Vervolgens hebben we, uit vrees voor botbreuken of andere verwondingen, met ambulancepersoneel haar op een veiligere plek buiten het huis kunnen krijgen’’, aldus een zegsman van de brandweer. 

Godswonder

De vrouw, van wie de identiteit wegens privacyregels niet bekend is gemaakt, is na haar redding overgebracht naar een ziekenhuis. Het slachtoffer – eind 70 of begin 80 – maakt het naar omstandigheden goed. Ze was al geruime tijd ziek en daardoor te verzwakt om zichzelf te kunnen bevrijden. Toen de berg rommel op haar viel werd zeer waarschijnlijk een van haar benen verpletterd. Daardoor, zo melden de media, kon ze zich niet meer bewegen. Of ze door haar verzameling een been brak, is onbekend. Buurtbewoners noemen het een godswonder dat de vrouw nog leeft. Als ze langer onder haar imposante collectie snuisterijen had gelegen, was ze vrijwel zeker overleden. 

Foto’s die van haar verzameling zijn gemaakt spreken boekdelen. Op een van de door de politie vrijgegeven beelden is te zien hoe de inhoud van een volgestouwde garage als een tsunami de tuin in rolde. Of de vrouw behandeld werd voor haar verzameldrift is onduidelijk. Evenmin of ze na medische zorg weer terug kan naar huis. De kans op het laatste lijkt klein, uit vrees voor herhaling van het opmerkelijke incident. 

Een deel van de troep waar de vrouw onder bedolven lag.
Volledig scherm
Een deel van de troep waar de vrouw onder bedolven lag. © screenshot YouTube 9News
 1. Baasje in quarantaine stuurt keffertje naar winkel voor zak chips: ‘En ze slaagde in haar missie’

  Baasje in quarantai­ne stuurt keffertje naar winkel voor zak chips: ‘En ze slaagde in haar missie’

  Een man uit het Mexicaanse Pesqueria die in zelfquarantaine zit om zichzelf tegen het coronavirus te beschermen, heeft zijn chihuahua naar een supermarkt aan de overkant van de straat gestuurd voor een zak chips. Hij stopte geld en een boodschappen- en uitlegbriefje onder de halsband, waarna het keffertje al kwispelend de winkel in zou zijn gelopen. Volgens het baasje slaagde het teefje met vlag en wimpel voor deze ingewikkelde missie.
 2. Extreem rimpelige en ‘chagrijnige’ naaktkat Xherdan hit op sociale media: ‘Hij doet geen vlieg kwaad’

  Extreem rimpelige en ‘chagrijni­ge’ naaktkat Xherdan hit op sociale media: ‘Hij doet geen vlieg kwaad’

  Een 6-jarige sphynx (Canadese naaktkat) uit de Zwitserse plaats Rüti, even ten zuiden van Zürich, is in korte tijd uitgegroeid tot één van de populairste poezen op sociale media. ‘Lelijke’ Xherdan dankt zijn faam niet alleen aan het feit dat hij zo goed als geen haren heeft, maar vooral aan zijn extreme rimpels, formaat, knalblauwe ogen en een voortdurend chagrijnige blik.
 3. Donkere moeder verft haar rood omdat niemand gelooft dat roodharig en blank zoontje van haar is

  Donkere moeder verft haar rood omdat niemand gelooft dat roodharig en blank zoontje van haar is

  Ebony Lumpkin (30), een donkere vrouw uit de Amerikaanse staat Virginia, heeft uit pure wanhoop haar zwarte lokken rood geverfd, omdat haar 7-jarige zoontje Matthew - een jongetje dat met een blanke huid en knalrood haar is geboren - op school wordt gepest. Volgens zijn moeder krijgt het ventje bijna dagelijks van klasgenootjes te horen dat Ebony niet zijn biologische moeder is of dat hij geadopteerd of gestolen is. ,,Niemand gelooft dat Matthew mijn bloedeigen kind is.”
 4. Identiekste eeneiige tweeling ter wereld onder vuur wegens gevaarlijke levensstijl

  Identiek­ste eeneiige tweeling ter wereld onder vuur wegens gevaarlij­ke levens­stijl

  De Australische zussen Anna en Lucy DeCinque - die de identiekste eeneiige tweeling ter wereld worden genoemd - worden bedolven onder de kritiek omdat ze op filmkanaal YouTube hebben verklaard dat ze minimaal zes uur per dag fanatiek fitnessen en alleen iets eten voor het slapen gaan. Volgens velen is de levensstijl van de 34-jarige brunettes ‘potentieel dodelijk’ maar de beroemde dames halen hun schouders op over alle ophef. ,,We zijn gewoon excentriek en kunnen geen maat houden”, roepen ze in koor.