Volledig scherm
Toeristen in IJsland. © AFP

Twitter ontdekt massaal hilarisch verhaal over vermiste vrouw in IJsland

Op Twitter wordt massaal een verhaal gedeeld over een vermiste vrouw in IJsland, die bij nader inzien helemaal niet vermist bleek. Het artikel vertelt het relaas van een groep toeristen die op een avond urenlang wanhopig zoekt naar een verdwenen medereizigster, om uiteindelijk te ontdekken dat ze doodleuk zelf meezocht.

Het verhaal is niet gedateerd, maar blijkt uit augustus 2012 te stammen en werd toen verspreid door het Canadese persagentschap GMI. De feiten zouden hebben plaatsgevonden op een zaterdagavond, in de buurt van Eldgjá. Daar bevindt zich de grootste vulkaankloof ter wereld.

Een groep toeristen die met de bus op rondreis was door het land, had de kloof in de namiddag bezocht en een van de vrouwen aan boord was uitgestapt om zich op te frissen. Ze trok echter ook andere kleren aan en daardoor herkenden haar reisgenoten haar niet toen ze terugkwam.

Al snel deed het nieuws de ronde dat er een vermiste passagier was: een Aziatische vrouw van ongeveer 1,60 meter, die donkere kleding droeg en vrij goed Engels sprak. De vrouw herkende de beschrijving van zichzelf niet en besloot om mee te gaan zoeken.

Lees verder onder de tweet...

In totaal namen zo'n vijftig mensen– waaronder ook de politie – deel aan de zoekactie, zowel in auto's als te voet. De kustwacht zette zelfs een helikopter in.

Pas om 03.00 uur ’s morgens werd de actie afgeblazen, toen duidelijk werd dat de vermiste vrouw helemaal niet vermist was, maar deel uitmaakte van de groep die aan het zoeken was. De vrouw begon te beseffen dat ze eigenlijk wel voldeed aan de beschrijving van de vermiste persoon en stapte naar de politie. 

 1. Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politiehond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

  Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politie­hond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

  Politieagenten in de Amerikaanse plaats Pasco dachten aanvankelijk dat straathondje Eddie door een auto was aangereden toen ze hem vonden. Het dier was blind aan een oog en zwierf al een maand over straat. Een dierenarts ontdekte dat de pup een tumor heeft en daardoor minder dan een jaar te leven. Voorzien van een eigen uniform, compleet met insignes, schittert Eddie nu als politiehond.
 2. Gewichtheffer van 444 kilo zoekt droomvrouw: ‘Graag fors gebouwd anders verpletter ik haar’

  Gewichthef­fer van 444 kilo zoekt droomvrouw: ‘Graag fors gebouwd anders verpletter ik haar’

  Arbab Khizer Hayat, een 27-jarige en 444 kilo zware gewichtheffer uit de Pakistaanse stad Mardan, is naarstig op zoek naar een vrouw in zijn leven. De kolossale krachtpatser stelt wel een paar eisen aan zijn toekomstige echtgenote. Ze moet minimaal 100 kilo wegen en een lengte hebben van 1,90 meter. ,,De bijna driehonderd vriendinnen die ik de afgelopen jaren had, waren allemaal te licht gebouwd en klein van stuk waardoor ze het risico liepen door mij te worden verpletterd.”
 3. Kat van bijna 16 kilo moet drastisch op dieet: baasje bleef hem maar voeren

  Kat van bijna 16 kilo moet drastisch op dieet: baasje bleef hem maar voeren

  Dit is Bazooka, een lieve kater van 5 jaar oud die je niet snel over het hoofd ziet. Bijna 16 kilo weegt het rossige huisdier. Na het overlijden van zijn, naar verluidt dementerende baasje, kwam het kattenbeest in een asiel terecht. Het vermoeden bestaat dat Bazooka's eigenaar regelmatig vergat dat hij het dier al eten had gegeven, met als gevolg dat zijn bakje nooit leeg was. Niet echt gezond en daarom gaat de gezellige dikkerd nu op dieet.