Volledig scherm
De Dokter Schräderlaan in Oisterwijk. © Gerben van den Broek

Verkeer Oisterwijkse woonwijk moet wel héél vreemd obstakel ontwijken

Bewoners van de Dokter Schräderlaan in het Brabantse Oisterwijk keken toch wat vreemd op, toen de werkzaamheden voor een nieuwe riolering waren voltooid. De lantaarnpaal die voorheen op het trottoir stond, staat nu plotseling op de rijbaan.

Dat dat niet helemaal de bedoeling is, blijkt wel uit het feit dat de paal wordt afgeschermd door een rood-wit waarschuwingsbord. De gemeente Oisterwijk laat in een reactie weten dat het om een tijdelijke situatie gaat. 

,,Vanwege de aanpassingen aan de weg en het trottoir, dat in de nieuwe inrichting iets smaller is geworden, staat deze (oude) lantaarnpaal nu tijdelijk even op een vreemde plek. De nieuwe lantaarnpalen zijn besteld, de oude worden weggehaald zodra deze nieuwe geleverd zijn.'

Tot die tijd moet het auto- en fietsverkeer nog even om de lantaarnpaal heen manoeuvreren.

  1. Hilarische gorillaselfie is allesbehalve ‘gewone dag op kantoor’

    Hilarische gorillasel­fie is allesbehal­ve ‘gewone dag op kantoor’

    ‘Doorlopen maar, hier is niets te zien’, lijken de berggorilla's Ndakasi en Matabishi van het Congolese Virunga-park te willen zeggen. Beide mensapen staan erbij alsof het poseren voor een foto de normaalste zaak van de wereld voor hen is. Parkwachter Mathieu Shamavu, die het wonderlijke plaatje op Facebook zette, schrijft erbij: ‘een gewone dag op kantoor'. Maar niet iedereen is overtuigd van de echtheid van de apenselfie.