Volledig scherm
© REUTERS

Vreugde ontdekking monster Loch Ness van korte duur

Tijdens de zoveelste jacht op het monster van Loch Ness was het eindelijk raak. Onderzoekers ontdekten het monster op een diepte van 180 meter. Het was 10 meter lang, stelde de apparatuur vast. Nadere bestudering en raadpleging van de archieven wees uit dat het helaas ging om een filmmodel dat regisseur Billy Wilder in 1969 had gebruikt.

Volledig scherm
Archiefbeeld uit 1969 van het gefabriceerde monster van Loch Ness voor de film The Private Life of Sherlock Holmes

In The Private Life of Sherlock Holmes gaat hoofdrolspeler Christopher Lee in Schotland op zoek naar een verdwenen man en stuit en passant op het monster. Wilder had daarvoor een kleine onderzeeër laten bouwen. Het model zonk later jammerlijk.

Een robot van een Noors bedrijf ontdekte de vergeten overblijfselen op de bodem van het mysterieuze meer. Loch Ness is vanwege de diepte (maximaal 226 meter) lastig te onderzoeken. Behalve de mini-onderzeeër vond de robot nog een onbekend 8 meter lang scheepswrak. In het verleden brachten de monsterlijke zoektochten ook een bommenwerper, een raceboot en een eeuw oud vissersbootje aan het licht, meldde toeristenorganisatie VisitScotland.

Volledig scherm
Een scene uit The Private Life of Sherlock Holmes © Fairytale
Volledig scherm
Munin, een intelligente marine-robot wordt te water gelaten om het monster van Loch Ness op te sporen. © REUTERS
Volledig scherm
Onderzoeksleider Adrian Shine baalt dat Loch Ness nog niet opgespoord is. © REUTERS
 1. Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politiehond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

  Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politie­hond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

  Politieagenten in de Amerikaanse plaats Pasco dachten aanvankelijk dat straathondje Eddie door een auto was aangereden toen ze hem vonden. Het dier was blind aan een oog en zwierf al een maand over straat. Een dierenarts ontdekte dat de pup een tumor heeft en daardoor minder dan een jaar te leven. Voorzien van een eigen uniform, compleet met insignes, schittert Eddie nu als politiehond.
 2. Gewichtheffer van 444 kilo zoekt droomvrouw: ‘Graag fors gebouwd anders verpletter ik haar’

  Gewichthef­fer van 444 kilo zoekt droomvrouw: ‘Graag fors gebouwd anders verpletter ik haar’

  Arbab Khizer Hayat, een 27-jarige en 444 kilo zware gewichtheffer uit de Pakistaanse stad Mardan, is naarstig op zoek naar een vrouw in zijn leven. De kolossale krachtpatser stelt wel een paar eisen aan zijn toekomstige echtgenote. Ze moet minimaal 100 kilo wegen en een lengte hebben van 1,90 meter. ,,De bijna driehonderd vriendinnen die ik de afgelopen jaren had, waren allemaal te licht gebouwd en klein van stuk waardoor ze het risico liepen door mij te worden verpletterd.”
 3. Kat van bijna 16 kilo moet drastisch op dieet: baasje bleef hem maar voeren

  Kat van bijna 16 kilo moet drastisch op dieet: baasje bleef hem maar voeren

  Dit is Bazooka, een lieve kater van 5 jaar oud die je niet snel over het hoofd ziet. Bijna 16 kilo weegt het rossige huisdier. Na het overlijden van zijn, naar verluidt dementerende baasje, kwam het kattenbeest in een asiel terecht. Het vermoeden bestaat dat Bazooka's eigenaar regelmatig vergat dat hij het dier al eten had gegeven, met als gevolg dat zijn bakje nooit leeg was. Niet echt gezond en daarom gaat de gezellige dikkerd nu op dieet.