Volledig scherm
PREMIUM
Journalist Rob Wissink. © Carlo ter Ellen DTCT

In 8 minuten van Hengelo naar de spoedeisende hulp in Almelo

BlogALMELO/HENGELO - ‘Twente moet niet zeuren’, schreef ik onlangs in onze debatrubriek Stemmingmaker over ‘groter denken’ in Twente. Ik had begrip voor de professionaliseringsslag van de Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) en het feit dat je als Hengeloër voor spoedeisende eerste hulp (SEH) per 1 april alleen nog in Almelo terecht kunt. Terwijl ik dit schrijf, ís het 1 april en zit ik midden in de nacht met mijn dochter (18), die een bloedende wond heeft, bij de huisartsenpost in... Hengelo. Help!

Ze is met vriendinnen naar de Paasparty in Bentelo. Even voor middernacht gaat de telefoon. De EHBO. Dochter heeft een vinger tussen de toiletdeur gekregen. Er is een stukje af. We moeten haar komen halen, de huisartsenpost weet er al van.

 1. De manier waarop FC Twente kampioen werd, staat in geen enkel leerboek
  PREMIUM
  Column

  De manier waarop FC Twente kampioen werd, staat in geen enkel leerboek

  Hoe legt de supporter van FC Twente het later aan zijn kleinkinderen uit dat ze in dat ene jaar in de eerste divisie een vrolijke linksback uit Brazilië hadden, die een breedtepass gaf van de ene naar de andere cornervlag? Over de eigen achterlijn wel te verstaan. Dat je elke week, als je weer vol goede hoop naar het stadion trok, je dacht: slechter dan de vorige keer kan het niet, en dat dan toch weer slechter was. En dat Eindhoven, Telstar, TOP Oss, Jong AZ en hoe al die ploegen ook heetten, beter en leuker voetbal speelden?
 2. Hoe profclubs jacht maken op talentjes van 10 jaar en jonger
  PREMIUM
  De Bankzitter

  Hoe profclubs jacht maken op talentjes van 10 jaar en jonger

  Toen ik me vorige week zaterdag in alle vroegte langs de lijn meldde - de aftrap van de topper was om 08.30 uur - zag ik de scout van FC Twente al met met pen en papier rondlopen. Iets verderop stond zijn collega van De Graafschap. Voor de goede orde: ik was bij een wedstrijd van voetballertjes onder 10 jaar in het grensgebied van Tukkers en Superboeren. De scout van FC Twente vroeg netjes naar de naam van een spelertje, nadat er een bal in de kruising was geschoten.

Blogs