Volledig scherm
PREMIUM
© Carlo ter Ellen

Nep-Fransoos

COLUMNEigenlijk is iedere dag voor mij vakantie. Als je het leven zo benadert, valt het vrijwel nooit tegen. Toch trek ik elke zomer eropuit met m’n wederhelft, vooral omdat zij even de boel de boel wil laten.

Nu ben ik nogal een rallyrijder van nature. Dit pakte een jaar geleden dramatisch uit. Er vielen naderhand op de deurmat van huize Janssen zoveel bekeuringen voor snelheidsovertredingen, dat we daaraan meer geld kwijt waren dan aan ons verblijf in de Italiaanse kuststreek Le Marche. Ik overwoog zelfs even een vermelding aan te vragen in het Guinness Book of Records.

 1. Hoe profclubs jacht maken op talentjes van 10 jaar en jonger
  PREMIUM
  De Bankzitter

  Hoe profclubs jacht maken op talentjes van 10 jaar en jonger

  Toen ik me vorige week zaterdag in alle vroegte langs de lijn meldde - de aftrap van de topper was om 08.30 uur - zag ik de scout van FC Twente al met met pen en papier rondlopen. Iets verderop stond zijn collega van De Graafschap. Voor de goede orde: ik was bij een wedstrijd van voetballertjes onder 10 jaar in het grensgebied van Tukkers en Superboeren. De scout van FC Twente vroeg netjes naar de naam van een spelertje, nadat er een bal in de kruising was geschoten.
 1. Voor behoud van de lieve vrede kozen we voor onderbroeken
  PREMIUM
  COLUMN

  Voor behoud van de lieve vrede kozen we voor onderbroe­ken

  De camping leek even op het harmonierijke paradijs waar in het eerste deel van de bijbel over gesproken wordt. De eigenaren bleven groots glimlachen, ook als je voor de derde keer op een dag verse koelelementen kwam halen. Ik was samen met een veganistische vriendin die met liefde Japanse sushi bereidde in de hitte. ‘Doe gewoon soep en broodjes met pindakaas, joh’, zei ik. Gemakzucht is mij niet vreemd. Maar zij draaide rijst, komkommer en gerookte tofu in geweekte bladeren van zeewier. Zoiets maak ik thuis nog niet eens. Mijn dochter (5) en haar zoon (4) speelden onophoudelijk verstoppertje op het veld. Tussendoor zongen we tweestemmige liederen en spraken we over voedselbossen. Hallelujah!

Blogs