21 mensen hebben gesolliciteerd om Rob Welten (foto) op te volgen als burgemeester van Borne.
Volledig scherm
21 mensen hebben gesolliciteerd om Rob Welten (foto) op te volgen als burgemeester van Borne. © Lars Smook | Lars Smook Fotograf

21 kandidaten melden zich om burgemeester van Borne te worden

BORNE – In totaal hebben 21 personen gesolliciteerd op de functie van burgemeester van de gemeente Borne. Dat heeft de provincie Overijssel vandaag bekend gemaakt.

De mannelijke sollicitanten zijn veruit in de meerderheid: 14 mannen tegen 7 vrouwen. De leeftijd van de kandidaten ligt tussen 40 en 62 jaar. 13 kandidaten hebben of hadden een hoofdfunctie in het openbaar bestuur, 8 sollicitanten hebben een andere beroepsachtergrond.

Waarnemer

De functie van burgemeester van Borne is sinds 17 april van dit jaar vacant als gevolg van het vertrek van Rob Welten naar de gemeente Haaksbergen. Sindsdien neemt Gerard van den Hengel, oud-wethouder van de gemeente Barneveld, het ambt waar.

Profiel

De Bornse gemeenteraad stelde op 10 september de profielschets voor de nieuwe burgemeester vast. De sollicitatietermijn liep tot 4 oktober. De komende tijd staat in het teken van het inwinnen van informatie en het voeren van sollicitatiegesprekken. Daarna zal commissaris van de koning Andries Heidema met de vertrouwenscommissie uit de raad een selectie van kandidaten bespreken.

Aanbeveling

Deze commissie gaat met die kandidaten in gesprek. Zij brengt verslag van bevindingen uit aan de gemeenteraad en bereidt de aanbeveling voor. Het is uiteindelijk aan de raad om de beste kandidaat voor Borne bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor te dragen. De procedure is erop gericht dat de nieuwe burgemeester eind januari 2020 kan beginnen.

Hengelo e.o.