Volledig scherm
PREMIUM
Elke ochtend wandelt Ab Weinreder met hond Mica en werkt daarna in zijn moestuin. © Emiel Muijderman

Ab Weinreder: ‘Jammer dat de kermis verdwijnt’

BORNE - Markt, kermis, kringloopwinkel, NEO, lokale politiek: Ab Weinreder (77) is in Borne een bekend gezicht. In de serie De Klapstoel legt hij uit waarom hij het na zijn pensioen drukker heeft dan toen hij nog werkte.

Markt of winkel?

„Mijn vrouw haalt de meeste boodschappen in de winkel, ik ga nog altijd graag naar de markt. Kaasboer Koen pakte laatst al een stuk kaas in toen ik nog maar in de verte naderde. Hij wist precies wat ik zou bestellen. Ik ben veertig jaar marktmeester geweest, had altijd goed contact met de marktkooplieden. In die tijd waren er ruim veertig kramen, dat zijn er nu veel minder. Mogelijk blijft alleen food over. Kleding kopen, gebeurt steeds vaker online. Ook winkels hebben daar last van.”

  1. Ruim 25 mille uit Rabofonds voor projecten in Hengelo, Borne en Hof van Twente

    Ruim 25 mille uit Rabofonds voor projecten in Hengelo, Borne en Hof van Twente

    HENGELO - Het Rabofonds van Rabobank Centraal Twente richt zich op duurzame initiatieven die het maatschappelijke, sociale of culturele leven in onze lokale gemeenschap versterken. Projecten die hierop gericht zijn, kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage uit dit fonds. In het derde kwartaal is een bijdrage van € 25.200,-- toegezegd aan acht projecten in de gemeente Borne, Hengelo, Hof van Twente en omliggende plaatsen.

Hengelo e.o.