Volledig scherm
Rob Lokin, tijdens een editie van het Afrikafestival in Hertme © Carlo ter Ellen

Afrikaanse specialist houdt avontuurlijke lezing in Borne

BORNE - Als tropenarts in een ziekenhuis in Kameroen werd hij tussen 1976 en 1980 verliefd op de Afrikaanse muziek alvorens Rob Lokin als huisarts in Borne betrokken raakte bij het Afrikafestival in Hertme. De Afrikaanse specialist, zoals hij inmiddels wel genoemd mag worden, houdt donderdag 16 juni een lezing over zijn avonturen.

In 2015 hield Lokin voor de 25ste keer het Afrikafestival in Hertme, dat inmiddels in zowel binnen- als buitenland een bekend festival is. Maar hoe komt hij jaarlijks aan een interessant programma? Lokin vertelt erover donderdag 16 juni om 19.30 uur in De Ster in Borne. Tevens vertelt hij wat er vooraf ging aan zijn beslissing om in Kameroen aan het werk te gaan.

Kortom, Rob Lokin neemt je mee op een avontuurlijke wereldreis. Een riskante lifttocht dwars door de Sahara naar Nigeria en zijn bezoek aan een twintigtal Afrikaanse landen zorgden voor enorme ervaringen die hij graag met zijn publiek deelt in de vorm van foto’s, audio- en videofragmenten. Toegang is te verkrijgen voor €5,- aan de Marktstraat 16b in Borne.

Hengelo e.o.