Volledig scherm
© ANP

Bascole snel aan de slag voor sociaal domein Borne

BORNE - Al op 26 november gaat adviesbureau Bascole aan de slag met de bezuinigingen op het sociaal domein in Borne. 

Het college heeft dit bureau de klus gegund. In de gemeenteraad werden daar dinsdagavond wel vragen over gesteld, want het zou niet conform de regels zijn, omdat een aanbesteding bijvoorbeeld Europees moet zijn. De raadsleden vreesden een tik op de vingers van de accountant. Burgemeester Gerard van den Hengel bestreed dat: „Er is een snelle aanbesteding nodig, maar het is ging conform de regels.”

Snelheid

Ook wethouder Martin Velten benadrukte de noodzaak van snel handelen. Op 5 november viel het besluit een bureau in te schakelen, tien dagen later was de zaak beklonken. „Bij een brede aanbesteding had het acht tot tien maanden geduurd”, meent Velten. „Die tijd hebben we niet. We hebben ons nuchter verstand gebruikt en voor Bascole gekozen.”

Evaluatie

Bascole vindt het van groot belang om vooral het begin van het traject, met onder meer coaching, goed aan te pakken. Er komt elke maand een evaluatie.  Het traject loopt tot  1 juli 2020. „Ik vertrouw er op dat wij met dit bureau de taakstelling van ruim 2 miljoen bezuinigen halen,maar zekerheid is er natuurlijk nooit”, verklaarde de wethouder. Voor het inschakelen van Bascole is een budget van maximaal 2,2 ton beschikbaar.

Hengelo e.o.