Volledig scherm
© ANP

Bestuurster (20) dodelijk ongeval Gross Kiesow had te veel gedronken

GROSS KIESOW - De 20-jarige bestuurster van de auto waarin eerder deze maand in het oosten van Duitsland twee Bornenaren en twee Duitsers verongelukten, had te veel gedronken. De website van de Ostzee-Zeitung meldt dat bij de vrouw een alcoholpromillage van 1,65 is gemeten. In Nederland mogen beginnend bestuurders met maximaal 0,2 promille rijden.

In een flauwe bocht net buiten de plaats Gross Kiesow, in de deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren, raakte de auto van de provinciale weg en kwam tegen een boom tot stilstand.

Zes inzittenden
Een man (54) en zijn dochter (20) uit Borne kwamen bij dat ongeluk om het leven. Het gaat om Jan Nijland en zijn dochter Esmee. Ook twee Duitsers van 25 en 49 jaar die in dezelfde auto zaten, zijn overleden.

Twee andere inzittenden uit Borne, een 20-jarige vrouw en haar 27-jarige vriend, werden met levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Zij zijn inmiddels buiten levensgevaar, maar liggen nog op de intensive care.

Snelheid
Volgens de Duitse politie had de 20-jarige bestuurster mogelijk veel te hard gereden. Hulpverleners zagen dat de kilometerteller van de Skoda op 140 kilometer per uur was blijven steken. De Ostzee-Zeitung meldt nu dat de auto ongeveer 80 kilometer per uur reed. Verdere onderzoeken naar de gereden snelheid lopen nog.

Hengelo e.o.