De speciale vlag krijgt mogelijk ook een variant voor Zenderen en Hertme.
Volledig scherm
De speciale vlag krijgt mogelijk ook een variant voor Zenderen en Hertme. © Richard IJzereef

Bevrijdingsvlag voor Borne nu al groot succes

BORNE - Het zijn vooral particulieren die de nieuwe vlag Borne viert vrijheid bestellen. En dat doen ze massaal,

Zo’n 180 exemplaren zijn er al besteld, meldt Richard IJzereef van de stichting 3Kearls. Dit trio nam recent het initiatief tot het ontwikkelen van een vlag om 75 jaar bevrijding extra luister bij te zetten. „Op het eerste ontwerp stond nog het cijfer 75, dat hebben we geschrapt. Nu is de vlag vaker te gebruiken”, aldus IJzereef.

Verbinding

Dat de vlag er komt is niet verwonderlijk, aangezien twee van de drie leden van 3Kearls zitting hebben in het comité 4 en 5 mei. „Zo’n vlag verbindt niet alleen de diverse evenementen rond 75 jaar bevrijding, maar ook de burgers”, meent IJzereef. „Het past ook bij onze doelstelling om ons in te zetten voor evenementen met een maatschappelijk toegevoegde waarde. Wij hebben de achtergrond en de kleuren gebaseerd op die van de gemeente Borne. De duif wordt onder meer door de provincie Overijssel gebruikt, dat beeldmerk mochten wij met toestemming toevoegen.”

Formaten

De speciale vlag kan sinds kort besteld worden via de website van de stichting, 3kearls.nl. Er is keuze uit verschillende modellen en afmetingen. Van de vlaggen zijn er al 160 besteld, plus zo’n twintig banieren. Bestellingen kunnen de komende weken nog geplaatst worden, na de productie zijn de vlaggen af te halen op een centraal punt in Borne.

Hertme en Zenderen

De laatste dagen kwamen er vanuit de kernen Hertme en Zenderen verzoeken voor een ‘eigen’ vlag. Richard IJzereef: „Daar willen we graag aan voldoen. Er moeten dan wel minimaal 25 dezelfde exemplaren worden besteld, anders is het financieel niet haalbaar vlaggen te drukken.”

Hengelo e.o.